ua en ru

Аброськін: вибори в Маріуполі проходять без істотних порушень

Аброськін: вибори в Маріуполі проходять без істотних порушень Фото: начальник ГУ Національної поліції в Донецькій області Вячеслав Аброськін

Поліція в посиленому режимі забезпечує охорону громадського порядку

В Маріуполі, де сьогодні, 29 листопада, проходять місцеві вибори, більшість виборчих дільниці відкрилися без запізнення, а напередодні співробітники поліції Донецької області забезпечили збереження виборчих бюлетенів. Про це написав начальник ГУ Національної поліції в Донецькій області Вячеслав Аброськін на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, поліція в посиленому режимі забезпечує охорону громадського порядку, в штатному режимі проходить чергування на всій території регіону. Збільшили кількість спільних патрулів поліції та Національної Гвардії України. Оперативні штаби поліції, Нацгвардії і ЗСУ здійснюють загальну координацію дій.

Разом з тим, він повідомив, що різні політсили запрошують у місто прихильників для підтримки.

"Близько 9.00 Маріуполь прибутку 20 представників самооборони Запоріжжя. На блокпостах пройшли перевірку документів, що засвідчують особистості, на даний момент в'їхали на територію міста", - додав Аброськін.

За його словами, про "каруселі" - інформація перевіряється, поки підтвердження не знаходить.

"Ситуація під контролем, всі заходи безпеки вжито, перешкод для волевиявлення громадян - немає. На вулицях Донецької області спокійно", - додав він.

Зазначимо, в Маріуполі і Красноармійську Донецької області сьогодні, 29 листопада, о 8:00 відкрилися виборчі дільниці для голосування на місцевих виборах 2015 року. Проголосувати можна буде до 20:00.

Нагадаємо, 25 жовтня 2015 року, коли місцеві вибори проходили по всій Україні, голосування в Маріуполі і Красноармійську не сталося. В обох містах виникли проблеми з виборчими бюлетенями. Після довгих переговорів між фракціями коаліції Верховна Рада України призначила вибори у цих містах на 29 листопада 2015 року. Президент України Петро Порошенко підписав закон про нову дату виборів у Маріуполі та Красноармійську.