ua en ru

У БПП розповіли, коли Рада розгляне законопроект про місцеві вибори на Донбасі

У БПП розповіли, коли Рада розгляне законопроект про місцеві вибори на Донбасі Фото: заступник лідера фракціі "БПП" Ігор Кононенко

Парламент розгляне відповідний законопроект після того, як будуть виконані певні умови

Законопроект про місцеві вибори на Донбасі парламент розгляне, коли буде проведено роззброєння бойовиків, домовлено про допуск партій з українською реєстрацією та ЗМІ до місцевих виборів. Про це у коментарях журналістам в кулуарах парламенту повідомив заступник лідера фракціі "БПП" Ігор Кононенко, коментуючи підсумки зустрічі керівників парламентських фракцій з Президетом, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розмова велася про те, що вибори на Донбасі відбудуться лише тоді, коли будуть виконані передумови. Президент лише окреслив три базові передумови, які повинні бути виконані. Це перше - роззброєння, друге - це допуск усіх партій з українською реєстрацією до місцевих виборів (на Донбасі - ред.), третє - вільний допуск засобів масової інформації", - розповів Кононенко.

За його словами, після того, як будуть виконані зазначені передумови, парламент розгляне відповідний законопроект про проведеня виборів на окупованому Донбасі.

"Коли ці передумови будуть виконуватися, тоді група у тристоронньому форматі буде розглядати пропозиції до закону, але останнє слово за Верховною Радою", - зазначив Кононенко та підкреслив, що законопроект буде в Раді, коли будуть виконані передумови.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що контактна група сьогодні в Мінську обговорить місцеві вибори на Донбасі.