ua en ru

Бюлетені для виборів в Маріуполі і Красноармійську обійшлися в 1,1 млн гривень

Бюлетені для виборів в Маріуполі і Красноармійську обійшлися в 1,1 млн гривень Фото: Михайло Охендовський

Усього надрукували майже 800 тисяч бюлетенів

Друк бюлетенів для виборів у Маріуполі та Красноармійську Донецької області обійшлася в 1,1 млн грн. Про це в ході брифінгу повідомив голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загальна вартість виготовлених виборчих бюлетенів становить 1 млн 122 тисячі 253 гривні. Середня вартість, таким чином, одного бюлетеня 1 грн 40 копійок",- сказав Охендовський.

Всього ж ДП "Поліграфкомбінат "Україна" надрукував 790 850 тис. бюлетенів для організації місцевих виборів в Красноармійську і Маріуполі, зокрема для Маріуполя - 671 тис. 444 бюлетеня, для Красноармійська - 119 тис. 406 бюлетенів.

За словами директора ДП "Поліграфкомбінат " Україна" Максима Степанова, всі ці бюлетені вже виготовлені і готові до відвантаження. Особлива характеристика відповідних бюлетенів - вони мають особливу ступінь захисту.

Разом з тим, голова ЦВК Михайло Охендовський додав, що бюлетені будуть доставлені у відповідні місця не пізніше 25 листопада, так як 26 листопада бюлетені повинні бути передані в приміщення виборчих комісій.

"Не пізніше 25 листопада виборчі бюлетені будуть доставлені держспецзв'язком у ТВК", - розповів Охендовський. Він пояснив, що під контролем ЦВК спочатку бюлетені будуть доставлені в районні виборчі комісії в Маріуполі і міську виборчу комісію в Красноармійську, а потім під наглядом членів ЦВК будуть доставлені на необхідні ділянки.

Нагадаємо, 19 листопада ЦВК затвердив тексти бюлетенів на виборах в Маріуполі і Красноармійську. Місцеві вибори мають відбутися там 29 листопада.