ua en ru

ДНР/ЛНР заявили про перенесення виборів на 2016 р

ДНР/ЛНР заявили про перенесення виборів на 2016 р Фото: Владислав Дейнего і Денис Пушилин

Сепаратисти погодилися перенести місцеві вибори на Донбасі

Самопроголошені Донецька і Луганська "народні республіки" погодилися перенести проведення місцевих виборів в "ДНР"/"ЛНР"на 2016 р. Про це заявили представники "республік" у тристоронній контактній групі Денис Пушилін і Владислав Дейнего, передає сепаратистський сайт "Донецьке агентство новин".

"Ми з задоволенням відзначаємо, що пропозиція ЛНР про перенесення виборів на Донбасі на 21 лютого 2016 р. за умови повного виконання Києвом політичних пунктів "Мінська-2" врахована "нормандської четвіркою". Ми вивчили заяви та рекомендації пані Меркель і пана Олланда. Провели сьогодні в Мінську консультації з представниками ОБСЄ та Росії. Отримали вказівки від наших лідерів Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького... За підсумками цієї роботи повідомляємо про згоду ДНР і ЛНР на перенесення виборів з 18 жовтня та 1 листопада на наступний рік", - наголошується в тексті заяви представників "республік" в контактній групі.

В той же час вони підкреслили, що Україна повинна виконати взяті на себе зобов'язання по мінським угодам - надати особливий статус Донбасу і амністувати учасників подій на території Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що закон про вибори на Донбасі ухвалять до кінця 2015 р.

"Верховна Рада України повинна підготувати цей законопроект. На даний момент він ще не розробляється. До кінця року він повинен бути розроблений і прийнятий", - заявив лідер фракції БПП Юрій Луценко.

Він також підкреслив, що з тієї причини, що закон буде прийнятий до кінця року, в 2015 р. вибори по українському законодавству на Донбасі не відбудуться.