ua en ru

Донецьке КРУ і ОПОРА: вибори в Маріуполі і Красноармійську пройшли спокійно

Донецьке КРУ і ОПОРА: вибори в Маріуполі і Красноармійську пройшли спокійно Фото: виборы 2015

В день голосования наблюдатели зафиксировали в Мариуполе 20 инцидентов, а в Красноармейске - 2

Вибори в Маріуполі і Красноармійську пройшли спокійно. Про це повідомив виконавчий директор Донецької обласної організації "Комітет виборців України" Сергій Ткаченко на прес-конференції в Маріуполі.

"Станом на 20:00 в Красноармійську в поліцію надійшло 5 звернень про порушення виборчого законодавства, а в Маріуполі - 67 звернень", - розповів він.

За словами керівника виборчих проектів Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, за день голосування громадські спостерігачі зафіксували в Маріуполі 20 інцидентів, а в Красноармійську - 2.

"Спостерігачі Донецької обласної організації" Комітет виборців України "та Громадянської мережі ОПОРА зафіксували 20 інцидентів в Маріуполі. Серед них:

4 випадки контрольних листів в ящиках без печатки;

2 приклад порушення таємниці голосування;

2 випадки фотографування бюлетенів;

2 спроби виносу бюлетенів (одна спроба завершилася успішно)

2 випадки знищення бюлетенів;

1 випадок знеструмлення ділянки;

2 випадки незаконної агітації;

1 випадок внесення змін до списку виборців;

3 випадки перешкоджання спостереженню (дві були оперативно припинені)

1 втручання в роботу комісії.

Також спостерігачі зафіксували такі тенденції, які напряму не є порушеннями, але фактично балансують & laquo; на межі & raquo ;: поквартирний обхід і заклик йти на вибори, підвезення виборців, а також представники екзит-полу, які перебували в приміщенні для голосування. Прямої агітації під час цих дій не зафіксовано, тому це не є порушенням безпосередньо.

У той же час громадські спостерігачі ДОО КВУ і ОПОРА зафіксували тільки 2 інциденту в Красноармійську. Серед них - фотографування бюлетеня та внесення змін до списку виборців ", - розповіла експерт.

Нагадаємо, средняя явка на виборах в Красноармійську та Маріуполі склала 37% .