ua en ru

Перенесення виборів у ДНР/ЛНР: ЄС вважає це надією на політичне врегулювання конфлікту

Перенесення виборів у ДНР/ЛНР: ЄС вважає це надією на політичне врегулювання конфлікту Фото: Федеріка Могерини

Перенесення виборів до ДНР/ЛНР дозволить підготувати належні умови для проведення місцевих виборів у відповідності з українським законодавством

У Європейському союзі вважають, що перенесення псевдовыборов в так званих "Донецькій/Луганській народних республіках" (ДНР/ЛНР) дає надію на політичне врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це йдеться в заяві прес-секретаря високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федерики Могерини.

"Сьогоднішнє оголошення дозволить підготувати належні умови для проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей у відповідності з українським законодавством і стандартами ОБСЄ. Реалізація є важливим кроком на шляху до повної імплементації мінських угод. Разом з недавно досягнутої договоренностиью про відвід зброї малого калібру, дане оголошення пропонує нову надію для стійкого політичного врегулювання конфлікту на основі повної поваги міжнародного права та незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що перенесення виборів на територіях підконтрольним самопроголошеним Донецької та Луганської "народним республікам" відкриває шлях до повернення України на Донбас.