ua en ru

Голова Київського міськвиборчкому впевнений, що комісія підіб'є підсумки виборів мера завтра

Голова Київського міськвиборчкому впевнений, що комісія підіб'є підсумки виборів мера завтра Фото: Голова Київського міськвиборчкому впевнений, що комісія підіб'є підсумки виборів мера завтра

На обробку даних по міськраді необхідно ще кілька днів

Голова Київської міської виборчої комісії Анатолій Сульдін впевнений, що завтра, 30 жовтня, комісія підіб'є підсумки виборів мера. Про це Сульдін заявив сьогодні, 29 жовтня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я впевнений, що завтра Київська міська виборча комісія підіб'є підсумок, як то і передбачає закон по виборах київського міського голови", - сказав Сульдін.

Він нагадав, що відповідно до чинного законодавства, міськвиборчком має п'ять днів на підбиття підсумків виборів міського голови та 10 днів на підбиття підсумків виборів депутатів міськради.

"З київською міською радою, якщо ми завтра отримаємо всі навіть 10 районів, нам часу буде мало, ще це там день-два опрацювань, тому що комісія, як ви розумієте, з неділі фактично працює в цілодобовому режимі, і треба тепер більше часу для опрацювання... підіб'ємо підсумок, ми вкладемось в усі передбачені законом норми та строки", - підсумував Сульдін.

Нагадаємо, голова ЦВК може прозвітувати перед Верховною Радою по затримці оголошення підсумків виборів.