ua en ru

Виборчкоми в двох областях зареєстрували одного кандидата від різних партій

Виборчкоми в двох областях зареєстрували одного кандидата від різних партій Фото: місцеві вибори

При цьому сам "кандидат" взагалі не збирався йти на вибори

Виборчі комісії у Чернівецькій та Івано-Франківській областях зареєстрували одного кандидата від різних партій на місцевих виборах 2015 р. Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

"Василь Савоцкий спочатку зареєструвався кандидатом від ВО "Батьківщина" Кіцманський міська рада (Чернівецька область), а згодом - від Радикальної партії Ляшка Городенківський районний рада (Івано-Франківська область). І, що найголовніше, сам Василь Савоцький переконує, що не планував нікуди балотуватися", - йдеться в повідомленні.

Згідно п. 5 ст. 35 Закону України "Про місцеві вибори", особа може одночасно бути висунута кандидатом у депутати місцевих рад місцевою організацією лише однієї політичної партії. Відповідно, порушення цієї норми є підставою для скасування реєстрації кандидата.

6 жовтня Кіцманська міська виборча комісія прийняла рішення про скасування реєстрації на підставі особистого звернення кандидата.

У коментарі мережі ОПОРА Василь Савоцкий повідомив, що особисто не подавав документи в одну виборчу комісію і не планував йти на вибори. За його словами, Городенківська виборча комісія також скасувала реєстрацію.

При цьому на сайті Центральної виборчої комісії Василь Савоцкий і досі вказаний як кандидат в обох рад.

Нагадаємо, в Івано-Франківську в мери балотуються 11 кандидатів.