ua en ru

У Києві голова ДВК прийшла на виборчу дільницю в нетверезому стані

У Києві голова ДВК прийшла на виборчу дільницю в нетверезому стані Фото: вибори

Жінку відсторонили від виконання обов'язків, поліція відкрила справу

У Дніпровському районі Києва голова дільничної виборчої комісії прийшла на дільницю в нетверезому стані. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відділу комунікації ГУ ПП в Києві.

"В Дніпровське РУ Головного управління Національної поліції України в місті Києві надійшов дзвінок про конфлікт. Прибувши за вказаною адресою правоохоронці встановили, що інцидент стався між членами комісії та головою ДВК. Жінка прийшла на дільницю в стані сп'яніння (при перевірці наявності алкоголю в крові встановлено 1,7 проміле) і всіляко перешкоджала роботі комісії. В результаті члени ДВК проголосували за відсторонення її від виконання обов'язків і переобрали голову. В 9:10 ділянку почав роботу", - йдеться в повідомленні.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача") Кримінального кодексу України. Правопорушниці загрожує від трьох до семи років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

Нагадаємо, в поліцію Дніпропетровська сьогодні, 15 листопада, о 7:25 надійшла інформація про замінування виборчої дільниці.