ua en ru

КВУ: близько 40% всіх витрат кандидатів у мери були тіньовими

КВУ: близько 40% всіх витрат кандидатів у мери були тіньовими Фото: вибори

Також у КВУ зазначили, що не подали фінансові звіти 10 кандидатів з 29

40 відсотків витрат кандидатів у мери міст в ході другого туру виборів 15 листопада були тіньовими. Про це в ході прес-конференції в Києві повідомив керівник юридичного відділу Комітету виборців України (КВУ) Святослав Пікуль, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми помітили, що більшість витрат кандидатів була в діапазоні від 100 тис до 1 млн гривень. Насправді ці витрати здаються дещо заниженими порівняно з фактичними витратами, тому, оцінивши в цілому звіти, можна стверджувати про те, що близько 40 відсотків всіх витрат кандидатів на передвиборчу кампанію є тіньовими, тобто вони проводилися за межами виборчого фонду",- розповів Пікуль.

Також у КВУ розповіли, що не подали фінансові звіти 10 кандидатів з 29, зокрема, Борислав Береза (Київ), Любов Цимбалюк (Житомир), Віталій Мизайлишин (Чернівці), Антатолій Єпіфанов (Суми).

Разом з тим, Пікуль нагадав, що Законом України "Про запобігання політичній корупції" передбачена відповідальність для кандидатів за непредставлення фінансових звітів

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляв, що кандидату в мери Києва від "БПП-Солідарність", чинному мерові Києва Віталію Кличку другий тур виборів обійшовся в 6,5 млн гривень, коли кандидату від партії "Рішучих громадян", народному депутату Бориславу Березі - майже 300 тис гривень. Втім, варто відзначити, що Береза не подав фінансовий звіт про витрати, здійснені в ході першого туру виборів, коли Кличко такий звіт подав.