ua en ru

КВУ просить коаліцію врегулювати питання підкупу виборців на позачерговому засіданні Ради

КВУ просить коаліцію врегулювати питання підкупу виборців на позачерговому засіданні Ради Фото: Олексій Кошель

Організація зафіксувала ряд порушень під час виборчої кампанії в Харкові

Комітет виборців України (КВУ) звернувся до лідерів коаліції з проханням провести позачергове засідання парламенту, в ході якого прийняти зміни до виборчого законодавства, які б врегулювали питання підкупу виборців. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив генеральний директор КВУ Олексій Кошель, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша організація звернулася до лідерів парламентської коаліції з тим, щоб провести позачергове засідання парламенту, яке буде присвячено, тільки один день, тільки одне питання - внесення змін в законодавство, які будуть регулювати питання агітації і питання підкупу виборців", - заявив Кошель.

При цьому він також повідомив, що на даний момент організація зафіксувала ряд порушень під час виборчої кампанії партією "Відродження" та мером Геннадієм Кернесом в Харкові.

"Є випадки, коли на окремих вулицях знімається державна символіка, щоб розмістити чергові агітаційні матеріали цієї політичної партії. Громадський транспорт - повністю монополія цієї політичної партії, станції метрополітену - повністю монополія цієї політичної партії", - заявив Кошель.

Крім того, за словами експерта, в Харкові існує криміналізація виборчого процесу, про що свідчить побиття одного з кандидатів.

Нагадаємо, КВУ назвав партії, які витратили найбільше кількість коштів на виборчі кампанії.