ua en ru

Коаліція не домовилася про дату виборів у Маріуполі та Красноармійську

Коаліція не домовилася про дату виборів у Маріуполі та Красноармійську Фото: Юрій Луценко

Переговори про вибори в Маріуполі і Красноармійську продовжаться завтра і післязавтра

Фракції коаліції поки не досягли домовленості щодо дати проведення місцевих виборів в Маріуполі і Красноармійську Донецької області. Про це журналістам після наради коаліції повідомив голова парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП) Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дві фракції коаліції "БПП" і "Народний фронт" внесли проект закону про перенесення дати голосування на 15 листопада. Сьогоднішній керівник Цвк і його заступник підтвердили, що це єдиний легітимний спосіб забезпечити волевиявлення жителів Маріуполя. Тим не менш, фракції "Самопомочи" і "Батьківщини" взяли час на подальші консультації зі своїм керівництвом", - заявив Луценко.

У свою чергу народний депутат Сергій Тарута повідомив журналістам, що наради щодо дати та механізму проведення виборів в Маріуполі і Красноармійську тривати завтра.

"Позиції юридичні і однієї, й іншої сторони, на жаль, мають реальні проблеми з існуючим законодавством. Ні, на жаль, і одного юридично-правового рішення, тому домовилися про те, що консультації триватимуть на рівні керівників фракцій завтра і післязавтра", - повідомив Тарута.

У той же час народний депутат від парламентської фракції "Батьківщина" Сергій Власенко повідомив про можливість продовження переговорів на рівні глав фракцій коаліції.

"Юрій Луценко запропонував перенести дискусію на рівень глав фракцій коаліції, дискусія продовжиться найближчим часом",- зазначив Власенко.

Нагадаємо, вибори в Маріуполі і Красноармійську 25 жовтня не відбулися. Сьогодні коаліція повинна була домовиться про дату проведення виборів у цих містах. Передбачалося, що вибори в Маріуполі і Красноармійську можуть відбутися 15 листопада - одночасно з другим туром виборів.

Варто зазначити, що Комітет виборців України закликає провести вибори в Маріуполі на початку 2016 р.

"Необхідно у відповідності з чинним законодавством провести повторні вибори в Маріуполі в десятиденний період часу для оголошення виборів, 60-тидневное час відведено на виборчий процес і орієнтовно на початок 2016 р. провести вибори в місті Маріуполі",- запропонував генеральний директор КВУ Олексій Кошель.

Він пояснив, що якщо проводити вибори в Маріуполі разом з другим туром виборів мерів, то цілком ймовірно повторення порушень і черговий зрив голосування.