ua en ru

Куліченко: Не можна допустити, щоб Дніпропетровськ став оплотом боротьби з Президентом

Не можна допустити, щоб Дніпропетровськ став оплотом боротьби з Президентом. Про це заявив, виступаючи в ході сесії Дніпропетровської міської ради, народний депутат, екс-мер Дніпропетровська Іван Куліченко.

"Дніпропетровськ завжди був містом, де спокійно і затишно. Але той накал боротьби, який я бачу зараз, мене дуже турбує. Не можна допустити, щоб Дніпропетровськ став оплотом боротьби з Президентом, і таким чином відкинути ще на кілька років назад", - заявив він.

Також, як зазначив Куліченко, його дуже турбує величезна кількість передвиборної реклами в місті, яка відверто спотворює історичний центр.

"У мене серце болить. Дуже вже надмірно завісили все білбордами, особливо прикро, коли це історичні будівлі. Люди вкладалися, щоб їх відновити", - зазначив Іван Куліченко.

Екс-мер підкреслив, що вибори мера повинні пройти чесно, і перемогти має той, кого оберуть люди.

Як зазначав політолог Віктор Пащенко, "протистояння дніпропетровських псевдопатріотів Корбана та Філатова з Президентом набирає обертів".

"Однак на тлі кампанії місцевих виборів команда Філатова-Корбана обходить стороною питання, а що, власне кажучи, чекає Дніпропетровськ у цьому конфлікті. Місто в планах псевдопатріотів - це опорна крапка у конфлікті, так би мовити, ресурсна база. По суті місто виявляється їх заручником. Про його розвиток при таких перспективах можна буде забути принаймні на найближчі кілька років", - говорить він.

Як зазначає експерт, "будуть розвиватися Харків, Одеса, Львів, але не Дніпропетровськ".

"Київ не дасть грошей Корбану і Філатову, не дасть державні гарантії під різні інвестиційні та інфраструктурні проекти. Треба зазначити, що й іноземці навряд чи дадуть фінансування під власників приватних армій, враховуючи кримінальні справи за вбивство офіцера СБУ і викрадення працівника міськради. З ними ніхто не захоче розмовляти в столиці. А до реальної децентралізації ще дуже далеко. Це швидше всіх зрозумів дніпропетровський бізнес, запитайте у бізнесменів чи багато ви знайдете тих хто підтримує Філатова? Крім їх бізнес-структур. Тому філатовцям залишиться годувати дніпропетровців казками про захисників і лякати підступами ворогів", - підкреслює Пащенко.

"Тому дніпропетровцям 25 жовтня доведеться вирішувати, хочуть вони війни або миру. Чернігів вже сказав їм немає, Київ сміється над амбіціями Корбана, справа за Дніпропетровськом", - резюмує Віктор Пащенко.