ua en ru

Міліція порушила справу за фактом зриву виборів в Маріуполі

Міліція порушила справу за фактом зриву виборів в Маріуполі Фото: Маріуполь

Аброськін пообіцяв повне і всебічне розслідування подій

Міліція Донецької області порушила справу за фактом зриву голосування на місцевих виборах у Маріуполі 25 жовтня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Донецькій області.

"За фактом зриву процесу голосування в Маріуполі слідчим управлінням ГУМВС в області відкрито кримінальне провадження", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці розпочали перевірку подій, які відбувалися в р. Маріуполі і призвели до зриву виборчого процесу. Відомо, що 25 жовтня 2015 р. через відсутність бюлетенів для голосування не змогли розпочати свою роботу 205 виборчих дільниць Маріуполя, за що жителі міста були позбавлені права взяти участь у місцевих виборах.

Даний факт Слідчим управлінням ГУМВС України в Донецькій області було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 3 статті 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача, вчинені за попередньою змовою групою осіб або членом виборчої комісії чи іншою службовою особою з використанням свого службового становища). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років.

"В рамках відкритого кримінального провадження правоохоронцями буде проведено повне, всебічне розслідування даних подій, з'ясовані всі фактори, які вплинули на виборчий процес в р. Маріуполі, в тому числі перевірено діяльність Маріупольської міської виборчої комісії і надана правова оцінка всім встановленим фактам", - прокоментував начальник ГУМВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Нагадаємо, вибори 25 жовтня були визнані такими в Маріуполі, Красноармійську та Сватове. Сьогодні рада коаліції повинен був домовиться про нову дату виборів у Маріуполі та Красноармійську, однак рішення не було прийнято.