ua en ru

Міліція зайнялася втратою печатки на виборчій дільниці в Харкові

Міліція зайнялася втратою печатки на виборчій дільниці в Харкові Фото: місцеві вибори

Голова виборчкому втратила печатку

Міліція встановлює обставини втрати печатки на виборчій дільниці в Харкові. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Харківській області.

"Сьогодні близько 8-15 із заявою в міліцію звернулися члени громадської організації "Опора" і повідомили, що на одній з виборчих дільниць голова виборчої комісії втратила печатку", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що подія мала місце на ділянці 594 по бульвару Богдана Хмельницького в Харкові.

На місце події виїхала слідча оперативна група Фрунзенського райвідділу міліції на чолі з керівництвом підрозділу. Даний факт внесено до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень.

Правоохоронці встановлюють всі обставини події та опитують свідків події. В даний час міліцейські наряди продовжують нести службу на дільниці щодо охорони громадського порядку.

Додамо, пізніше міліція порушила справу за фактом зникнення друку по 1 ч. ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років.

Нагадаємо, раніше народний депутат України від партії "Самопоміч" Олег Лаврик повідомив, що в Харкові на іншій дільниці для голосування на місцевих виборах вкрали печатку виборчої комісії. За його словами, подія сталася на ділянці №565.