ua en ru

"Наш край" відстояв право Сальдо балотуватись на посаду мера Херсона

Міськвиборчком Херсона зобов'язали зареєструвати представника "Нашого краю" Володимира Сальдо лідером списку на виборах до Херсонської міськради та кандидатом у мери. Як повідомили у прес-службі партії, таке рішення ухвалив Одеський апеляційний адміністративний суд.

Як зазначають у партії, "Наш край" відстояв право свого кандидата брати участь у виборах попри спротив влади. За рішенням Одеського апеляційного адміністративного суду міськвиборчком зобов'язаний зареєструвати Володимира Сальдо кандидатом у міські голови та лідером у списку партії на виборах до міської ради Херсону. Водночас питання про реєстрацію Володимира Сальдо херсонська міська виборча комісія ще не розглядала.

Раніше Одеський апеляційний адміністративний суд заборонив Херсонському міському виборчкому затверджувати текст виборчих бюлетенів до остаточного рішення щодо участі у виборах мера кандидата від "Нашого краю" Володимира Сальдо.

На початку жовтня Херсонський адміністративний суд визнав протиправним і скасував рішення міськвиборчкому, яким Володимиру Сальдо відмовили у реєстрації, однак на це рішення була подана апеляція. Раніше Херсонська міська виборча комісія безпідставно відмовила представнику "Нашого краю" у реєстрації кандидатом у мери міста, попри те, що Володимир Сальдо керував Херсоном протягом 10 років.

Як зазначають у партії, збори суддів Херсонського окружного адміністративного суду також ухвалили рішення звернутися до Херсонського міськвиборчкому і ЦВК зі скаргою на члена Херсонської міської виборчої комісії Андрія Мурашкіна. Як зазначено в скарзі, представник Херсонського міського тервиборчкому допустив порушення присяги члена Комісії, Конституції України, що діяв в інтересах партії "Батьківщина" і таким чином порушував забезпечення захисту виборчих прав громадян.