ua en ru

Охендовський закликав припинити тиск на членів ЦВК

Охендовський закликав припинити тиск на членів ЦВК Фото: голова ЦВК Михайло Охендовський

За словами Охендовського, голодування члена ЦВК Жанни Усенко-Чорної є наслідком такого тиску

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський закликав припинити тиск на членів ЦВК. Про це він заявив на брифінгу, передає телеканал "112 Україна".

"Ми розуміємо, що комусь може не подобатися послідовна, законна позиція ЦВК. Законність наших рішень неодноразово підтверджувалася численними рішеннями судів, які приймалися під час цього виборчого процесу. Але якщо не подобається хтось з членів ЦВК - зараз звільняйте, звільняйте невідкладно. Якщо є інші, кращі, більш професійні, то призначайте. Але не заважайте ЦВК робити ту роботу, яку вона зобов'язана робити у відповідності з законом про ЦВК та законом про місцеві вибори .... Якщо не влаштовує законна позиція ЦВК, яка ніколи не будується на догоду тій чи іншій політичній силі, а спрямована на виконання норм закону і захист виборчих прав українців, негайно припиніть безпрецедентний тиск на членів ЦВК. Кримінальним кодексом України за це передбачена досить сувора відповідальність", - заявив Охендовський.

За його словами, голодування члена ЦВК Жанни Усенко-Чорної є наслідком такого тиску.

Нагадаємо, раніше голова (ЦВК) Михайло Охендовський заявляв, що може прозвітувати перед Радою 4 листопада з приводу затримки оголошення підсумків місцевих виборів.