ua en ru

"Опора" констатує відсутність фінансової прозорості виборчого процесу

"Опора" констатує відсутність фінансової прозорості виборчого процесу Фото (EspresoTV): Ольга Айвазовська

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявила координатор виборчих і парламентських програм громадянської мережі Ольга Айвазовська

Громадянська мережа ОПОРА констатує відсутність фінансової прозорості виборчого процесу в рамках підготовки до другого туру місцевих виборів в Україні. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявила координатор виборчих і парламентських програм ОПОРИ Ольга Айвазовська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми змушені констатувати, що жодної фінансової прозорості виборчих компаній немає, оскільки значна кількість гравців вирішила не здавати жодних фінансових звітів, принаймні на час, визначений законодавством України, це не було зроблено", - розповіла Айвазовська, додавши, що відповідні дії унеможливлюють для громадян зробити інформований і зважений вибір.

Зокрема, представник ОПОРИ розповіла, що такі звіти не подали кандидати на посаду мера в Києві, Дніпропетровську, Ужгороді, Запоріжжі та Луцьку.

Також у громадянській мережі відзначають досить пасивне ведення агітації кандидатами на посади міських голів, які пройшли у другий тур місцевих виборів.

Нагадаємо, голосування у другому турі на місцевих виборах в Україні відбудеться найближчої неділі, 15 листопада.

Як повідомляла ОПОРА, Чернігів і Дніпропетровськ лідирують у підкупі виборців.