ua en ru

ОПОРА: вибори в Маріуполі неможливо провести до кінця року

ОПОРА: вибори в Маріуполі неможливо провести до кінця року Фото: Ольга Айвазовська

Вибори в Маріуполі можуть не відбутися в 2015 році

Місцеві вибори в Маріуполі неможливо провести до кінця 2015 року. Про це на брифінгу заявила координатор громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Заяви щодо того, що до Нового року можна організовувати вибори в Маріуполі повторно або до другого туру, сьогодні є лише заявами, яким юридично немає практичного застосування", - зазначила Айвазовська.

За її словами, Верховна Рада повинна призначити позачергові вибори, на що потрібен час.

"Чому до Нового року ми не встигаємо? Тому що, по-перше, буде деякий час тривати розслідування. По-друге, парламент повинен зібратися і почати нарешті працювати, так як у зв'язку з виборами він у нас на канікулах. По-третє, є регламент, який визначає, що коли має бути перше читання, друге, коли підпише Президент", - зазначила Айвазовська.

Вона також додала, що не бачить політичної волі для організації виборів в Маріуполі і Красноармійську.

"Ніхто не буде з цим поспішати. Це мій прогноз. Він може не збутися, але всі факти говорять про те, що вибори до Нового року навряд чи вдасться організувати. Тому що у нас є другий тур - 15 листопада. Виборчий процес триває 50 днів, ми не встигаємо до Нового року ", - сказала Айвазовська.

Нагадаємо, Жебрівський звинуватив ЦВК у зриві виборів у Маріуполі.