ua en ru

Перенесення виборів в ДНР/ЛНР відкриває шлях до повернення України на Донбас

Перенесення виборів в ДНР/ЛНР відкриває шлях до повернення України на Донбас Фото: Петро Порошенко

Президент назвав рішення про перенесення виборів наслідком скоординованих дій з західними партнерами

Президент України Петро Порошенко заявив, що перенесення виборів на територіях підконтрольним самопроголошеним Донецькій та Луганській" народним республікам" відкриває шлях до повернення України на Донбас, передає прес-служба Президента у Facebook.

"Прямі наслідки скоординованих дій України та наших партнерів на переговорах в Нью-Йорку і Парижі - незаконні вибори, які загрожували відновленням бойових дій та ліквідації Мінських домовленостей, - скасовані. Це відкриває шлях до повернення України на Донбас з допомогою виборів за українським законодавством, на основі стандартів ОБСЄ і, звичайно ж, без окупаційних військ", - заявив Порошенко.

Прямі наслідки скоординованих дій України і наших партнерів на переговорах в Нью-Йорку і Парижі – незаконні вибори, які ...

Posted by Петро Порошенко on 6 октября 2015 г.

Нагадаємо, Україна закликала ДНР/ЛНР скасувати результати виборів у 2014 р.

"Українська сторона вітає заяву представників окремих районів Донецької і Луганської областей про скасування виборів 18 жовтня і 1 листопада. Разом з тим, для повернення в правове поле окремих районів Донецької та Луганської областей, звертаємо увагу на необхідність скасування результатів виборів 2 листопада 2014 р., які не були визнані ані міжнародним співтовариством, ні Києвом, ні, до речі, Москвою", - повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар представника України в контактній групі, екс-Президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Раніше повідомлялося, що ДНР/ЛНР заявили про перенесення виборів на 2016 р.