ua en ru

Порошенко підтримує проведення другого туру виборів мера Павлограда

Порошенко підтримує проведення другого туру виборів мера Павлограда Фото: Петро Порошенко

Президент сподівається, що другий тур виборів мера проведуть за рішенням суду

Президент України Петро Порошенко підтримує проведення другого туру виборів мера Павлограда Дніпропетровської області. Про це Президент України написав на своїй сторінці в Facebook.

"Обурений ситуацією, що склалася навколо виборів у Павлограді! Вважаю, що виборці, а не чиновники повинні визначати переможця гонки", - повідомив Порошенко.

Він підкреслив, що повністю підтримує позицію Комітету виборців України (КВУ) щодо неприпустимість підміни поняття "виборча система" і "повторне голосування".

"Сподіваюся, що законне рішення суду захистить виборче право жителів Павлограда", - зазначив Президент.

Обурений ситуацією, що склалася довкола виборів у Павлограді!Вважаю, що виборці, а не чиновники мають визначати перемо...

Posted by Петро Порошенко on 28 октября 2015 г.

Нагадаємо, вчора ЦВК скасувала другий тур виборів мера у Павлограді, аргументуючи це тим, що в місті менше 90 тис. виборців.

Згідно із законом, виборча система виборів мера в місті повинна була бути визначена за даними про кількість виборців, які ЦВК повинна була опублікувати за 5 днів до початку виборчої кампанії (в даному випадку - до 5 вересня 2015 р.). Державний реєстр виборців станом на 31 серпня зареєстрував у Павлограді 92 982 тис. виборців. Однак у день виборів голова Павлоградської ТВК Любов Комендант заявила, що в списках налічується 89 959 виборців. Таким чином виявилося, що для проведення другого туру виборів мера в місті нібито не вистачає всього 41 виборця.

Рішення ЦВК про скасування виборів вже розкритикував Комітет виборців України і громадянська мережа ОПОРА. КВУ зокрема назвав рішення ЦВК про скасування другого туру незаконним.

"Центральна виборча комісія підміняє поняття "виборча система" і поняття "повторне голосування", - заявили в Комітеті виборців, пояснивши, що кількість виборців 90 тис. і більше в місті не є підставою для проведення повторного голосування, а підставою для визначення виборчої системи для виборів певного міського голови.

Додамо, за даними паралельного підрахунку голосів Дніпропетровської обласної організації КВУ, у другий тур виборів мера Павлограда виходять Терехов Євген ("УКРОП") і Анатолій Вершина ("Опозиційний блок").