ua en ru

Порошенко: завтра бойовики оголосять про скасування псевдовиборів на Донбасі

Порошенко: завтра бойовики оголосять про скасування псевдовиборів на Донбасі Фото: Петро Порошенко

Вибори на Донбасі мають відбутися за українським законодавством і відповідати всім критеріям ОБСЄ

Завтра, 6 жовтня, бойовики можуть оголосити про скасування псевдовиборів на Донбасі, які заплановані на 18 жовтня та 1 листопада. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко сьогодні, 5 жовтня, у ході зустрічі з лідерами фракцій у Верховній Раді, повідомляє прес-служба глави держави.

"Є інформація, що завтра бойовики оголосять про скасування псевдовиборів 18 жовтня та 1 листопада... Не існує іншого шляху врегулювання кризи на Донбасі ніж проведення справжніх виборів, які мають відбутися за українським законодавством і відповідати всім критеріям ОБСЄ", - сказав Порошенко.

Як зазначається, Порошенко наголосив на принциповій позиції щодо обов'язкової участі українських політичних партій, залученності Центральної виборчої комісії, безперешкодної діяльності українських засобів масової інформації та надання можливості тимчасово переміщеним особам Донбасу права участі в цих виборах.

Загалом, у ході зустрічі Порошенко поінформував учасників про хід та результати перемовин "нормандської четвірки", які відбулися 2 жовтня у Парижі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДНР/ЛНР допускають перенесення виборів на Донбасі.