ua en ru

За порядоком на вибори в Києві будуть стежити 5 тисяч міліціонерів

За порядоком на вибори в Києві будуть стежити 5 тисяч міліціонерів Фото: міліція

На кожному столичному виборчій дільниці буде 2 міліціонера

Під час другого туру виборів мера столиці буде залучено до охорони порядку 4,8 тис правоохоронців. Про це під час прес-конференції заявив началник штабу ГУМВС України в м. Києві Юрій Деревяга, передає кореспондент РБК-Україна.

"На 15 число у нас така ж кількість залучено, тому що на всіх дільницях буде по два працівника міліції. До 5 тисяч - там 4800", - повідомив він.

Разом з тим, заступник начальника ГУМВС України в Київській області - началник міліції громадської безпеки Ігор Драпей сказав, що до охорони порядку буде залучено не менше 2 тисячі правоохоронців.

"Сьогодні у нас останній день по винесенню в 10-денний строк територіальні виборчі комісії повинні підрахувати всі голоси. І остаточний розрахунок особового складу, який буде задіяний на охорону громадського порядку під час повторних виборів і під час другого туру, буде вже розраховуватися, я думаю, з завтрашнього дня. Зараз назвати цифру - я можу, це буде десь близько 2 тисяч, не менше, буде задіяна в охороні громадського порядку. Але це приблизна цифра", - сказав Драпей.

Нагадаємо, раніше радник глави МВС Зорян Шкіряк заявляв, що МВС посилити охорону громадського порядку у всіх містах, де 15 листопада відбудеться другий тур виборів мера, щоб уникнути провокацій.