ua en ru

Рада призначила місцеві вибори в Маріуполі і Красноармійську на 29 листопада

Рада призначила місцеві вибори в Маріуполі і Красноармійську на 29 листопада Фото: спікер Ради Володимир Гройсман

Закон набуде чинності з дня, наступного після опублікування

Верховна Рада України (ВРУ) призначила голосування на виборах депутатів міських рад і мерів в Маріуполі і Красноармійську Донецької області на неділю, 29 листопада 2015 р. Відповідний проект закону №3371-1 у першому читанні та в цілому підтримали 233 народних депутата.

Відповідно до закону, пропонується передбачити, що виборчі бюлетені для цих виборів виготовляються Центральною виборчою комісією, яка особисто повинна передати їх дільничним виборчим комісіям у встановленому нею порядку.

Відзначається, що в разі ухвалення закон набуде чинності з наступного після опублікування дня, Кабінет міністрів України протягом трьох днів повинен буде забезпечити фінансування необхідних заходів, а ЦВК - прийняття необхідних актів.

Нагадаємо, парламентський комітет з правової політики і правосуддя підтримав законопроект про проведення виборів в Маріуполі і Красноармійську. За проголосували 19 членів комітету. Зокрема, комітет підтримав законопроект № 3371-1, а законопроект №3371 відхилив.

Вибори в Маріуполі і Красноармійську 25 жовтня 2015 р. не відбулися.

За словами голови Центральної виборчої комісії України Михайла Охендовського, голосування в рамках місцевих виборів-2015 в Красноармійську та Маріуполі Донецької області зірвалося через злочинну бездіяльність окремих членів відповідних територіальних виборчих комісій (ТВК).

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський звинувачував у зриві місцевих виборів в Маріуполі ЦВК.