ua en ru

Результати виборів 2015 в Одесі: підведемо підсумки голосування

Результати виборів 2015 в Одесі: підведемо підсумки голосування Фото: результати виборів в Одесі

25 жовтня в Україні пройшли вибори Одеської обласної ради, а також міськради Одеси та інших міст і селищ області. На цій сторінці в режимі онлайн буде оновлюватися інформація ЦВК, що відображає результати місцевих виборів в Одесі.

За даними ЦВК у виборах облради бере участь 966 кандидата від 16 партій. Вони претендують на 84 депутатських мандати. Таким чином, на одне місце претендують більше 10 кандидатів. У свою чергу в Одеську міськраду хочуть потрапити більш 816 кандидатів від 20 партій. Вони претендують на 64 депутатських мандата.

Результати виборів в Одеській області

На сайті ЦВК продовжують з'являтися офіційні результати місцевих виборів.

Згідно з оприлюдненими даними, станом на 17:00 31 жовтня в Одеській області обрано 4278 депутатів сільських і 398 депутатів селищних рад.

Також в Одеській області офіційно обрані 317 сільських голови, 21 голова селищ і 13 мерів, шестеро з яких очолять міста обласного значення.

В Іллічевську міським головою став кандидат від БПП "Солідарність" Валерій Хмельнюк, який і раніше обіймав цю посаду, а в Южненську мером переобрали самовисуванця Володимира Новацького.

Ізмаїл очолить чинний мер, член БПП "Солідарність", Андрій Абрамченко.

Мером Теплодара став приватний підприємець Михайло Жовнір (партія "Конкретних справ").

Котовськ переобрав самовисуванця Анатолія Іванова, а Білгород-Дністровську міськраду очолить членкиня БПП "Солідарність" Алла Гінак.

Як повідомляє місцеве видання Траса Е-95, сільським головою в Новоборисівці Великомихайлівського району Одеської області став учасник АТО, 33-річний Богдан Комарницький, на якого односельці покладають великі надії. За нього проголосувало 68,7% виборців.

Також, за даними місцевої преси, до міської ради райцентру Котовськ на півночі Одеської області пройшли шість партій. Найбільше голосів набрав "Опозиційний блок" - 26%. На другому місці Блок Петра Порошенка "Солідарність", його підтримав 21% виборців. На третьому місці партія "Відродження", що набрала більше 17% голосів. Потім йдуть "Батьківщина" - більше 8%, "Наш край" - 7%, а також Радикальна партія Олега Ляшка - 6% голосів. Інтереси жителів міста представлятимуть 36 депутатів.

А в Іванівську райраду потрапили колишні комуністи - представники партії "Нова держава". Як повідомляє видання Траса Е-95, представникам партії, створеної на базі КПУ, не вистачало буквально десятка голосів для подолання 5% бар'єру. Каменем спотикання для виборчих комісій стали зіпсовані бюлетені виборців.

Однак, в ЦВК роз'яснили, що зіпсовані бюлетені це все-таки виборці, які прийшли, і вони враховуються при підрахунку. Таким чином "Нової державі" вдалося добрати необхідні відсотки і отримати два місця в райраді, відібравши по одному мандату у "Аграрної партії України" та "Опозиційного блоку".

Результати виборів в Одеську міську раду

До міської ради Одеси, за даними результатів міськвиборчкому, проходять п'ять політичних партій.

За даними міської виборчої комісії, у виборах депутатів міськради взяли участь 269392 людини. З них 33,3% проголосували за "Довіряй справах" Геннадія Труханова, 17,5% - за БПП "Солідарність, 14,5% - за" Опозиційний блок ", 6,9% - за" Українську морську партію "Сергія Ківалова, 5,5% - за "Самопоміч".

Таким чином, "Довіряй справах" отримує 26 депутатських мандатів, БПП "Солідарність" - 14, "Опозиційний блок" - 13, УМП - 6, "Самопоміч" - 5.

Городской совет нового созыва уже провел свою первую сессию. На ней присутствовали 48 из 64 новоизбранных депутатов, среди которых кандидаты в мэры города Саша Боровик и Сергей Кивалов.

За даними паралельного підрахунку результатів голосування громадянської мережі ОПОРА на основі 100% оброблених протоколів до Одеської міської ради проходять партії: Довіряй справам (32,86%), БПП Солідарність (17,46%) і Опозиційний блок (14,49%). Також прохідний бар'єр долають Українська морська партія Сергія Ківалова (6,94%) і Самопоміч (5,45%).

Міський виборчком Одеси обробив 25% голосів на місцевих виборах. За підсумками обробки 25% голосів виборців, в Одеську міськраду проходять партії "Довіряй справам" (31,7%), "Блок Петра Порошенка" Солідарність "(15,3%),"Опозиційний блок "(13,7%) і "Українська морська партія Сергія Ківалова". На межі проходження 5% -ного бар'єру" Батьківщина "та" Самопоміч".

Повний список Одеської міської ради нового скликання виглядає так:

"Довіряй справам" - 27:

Сергій Страшний;

Олександр Матвєєв;

Людмила Варрава;

Дмитро Палпатін;

Олександр Шеремет;

Тетяна Плаксій;

Ірина Куценко;

Олег Бриндак;

Марина Лозовенко;

Левон Нікогосян;

Юрій Шумахер;

Вадим Іоргачев;

Олександр Александрочкин;

Олександр Іваницький;

Андрій Терновський;

Юрій Крук-молодший;

Балух Денис;

Кисловський Андрій;

Людмила Себова;

Володимир Кірєєв;

Дмитро Пеструєв;

Антоніна Наконечна;

Василь Шкрябай;

Олег Этнарович;

Олег Совик;

Дмитро Танцюра;

Валентин Гапунич;

"Блок Петра Порошенка" - 14:

Олександр Боровик;

Олексій Потапский;

Олег Каминкер;

Петро Іонів;

Володимир Варещенко;

Ілля Мозолев;

Олег Звягін;

Олена Фокіна;

Денис Григор'єв;

Наталія Данилко;

Віктор Наумчак;

Стась Едуард;

Тетяна Малихіна;

Лілія Леонідова;


"Опозиційний блок" - 12:

Микола Скорик;

Дмитро Вишняков;

В'ячеслав Беженар;

Василь Ієремія;

Рогачко Лілія;

Олександр Орлов;

Богдан Гіганов;

Олексій Єреміца;

Геннадій Бобков;

Олексій Горін;

Ольга Кулакевич;

Віктор Новак;


Українська морська партія - 6:

Сергій Ківалов;

Підгородинський Вадим;

Неугодніков Андрій;

Світлана Осауленко;

Микола Крикливий;

Володимир Корнієнко;


"Самопоміч" - 5:

Олександр Борняков;

Павло Гайдай;

Олександр Амици;

Вадим Терещук;

Ганна Позднякова.

Результати екзит-полів на виборах в Одесі

За результатами екзит-полу, оприлюдненими в ефірі програми "Ніч виборів з Савіком Шустером", до міськради Одеси можуть пройти п'ять партій:

"Довіряй справам" - 28,6%
"Блок Петра Порошенка" Солідарність "- 20,00%
"Опозиційний блок" - 12,9%
Українська морська партія Сергія Ківалова - 5,9%
"Самопоміч" - 5,4%

Що вплинуло на результати виборів в Одесі

В Одеській області спостерігачами було зафіксовано ряд порушень. Так, в Ізмаїлі був зафіксований випадок втрати виборцем зв'язку з реальністю. Як повідомив депутат Одеської обласної ради Павло Бойченко, в Ізмаїлі літній чоловік порвав бюлетень, аргументуючи це тим, що "Кремль не дозволяв проводити вибори".

Окрім того, в день виборів в Одесі за неправильно припаркований автомобіль затримали і засудили до штрафу соратника Дарта Вейдера - Чубакку. Сам Дарт Вейдер не зміг сьогодні проголосувати на своїй ділянці в гімназії №9 (проспект Академіка Глушка). Як повідомляється, Дарта Вейдера не виявилося в списку, хоча вся сім'я "темного повелителя", включаючи сина Люка і доньку Лею, віддати голоси змогла.

Результати виборів 2015 в Одесі: підведемо підсумки голосування

Фото: Правоохоронці затримують Чубакку

Тим часом, міжнародні спостерігачі комітету "За відкриту демократію" заявили, що в Одесі на деяких виборчих дільницях кількість бюлетенів перевищувала кількість, передбачену міжнародними стандартами - 102% від кількості виборців.

"На багатьох дільницях кількість бюлетенів для голосування перевищувало число виборців в 10 разів", - повідомив глава комітету Брайен Меффорд на прес-конференції 26 жовтня.

Він також зазначив, що чим довше підраховують голоси, тим більше умов для фальсифікації підсумків виборів.

Член Ради штату Нью-Йорк Вільям Ноджей зазначив, що на виборах мали місце технічні проблеми, "каруселі", підкуп виборців, також нестача протоколів, у зв'язку з чим останні не надали ні міжнародним, ні українським спостерігачам.

За словами члена Литовського парламенту Мантаса Адоменас, спостерігачів шокувало неймовірно велика кількість кандидатів у мери Одеси і партій.

"Сама наявність такої кількості робить цей документ неймовірно довгим Це відволікає виборців, відволікає ресурси, спостерігачів", - сказав він.

Окрім того, в понеділок 26 жовтня на виборчій дільниці №511283 на вулиці Рішельєвській в Одесі невідомий напав з ножем на спостерігача радника губернатора, кандидата у депутати Одеської обласної ради Марії Гайдар.

Час назад у нас в штабе на лестнице между первым и вторым этажом порезали ножом наблюдателя Вику с участка №511 283. Сей...

Posted by Мария Гайдар on 26 октября 2015 г.

Постраждала отримала колото-різану рану стегна і потрапила ​​в лікарню. На місце злочину виїхали правоохоронці.