ua en ru

Результати виборів у Маріуполі: підсумки голосування

Результати виборів у Маріуполі: підсумки голосування Фото: жителі Маріуполя обирають депутатів міськради і мера міста

Якщо ні один з кандидатів на крісло глави міста не набере більше половини голосів, то в Маріуполі відбудеться другий тур виборів мера

Результати виборів у Маріуполі стануть відомі після того, як міська виборча комісія отримає протоколи з усіх дільниць і оголосить підсумки голосування. Варто зазначити, що в тому випадку, якщо ні один з кандидатів у мери не набере 50% +1 голос, то в Маріуполі відбудеться другий етап голосування за главу міста. Крім того, у місцевій раді за результатами виборів депутатські мандати отримають 54 кандидата з 430 зареєстрованих для участі у голосуванні.

Бойченко лідирує за результатами обробки 40% бюлетенів

За результатами обробки 40% голосів на виборах мера Маріуполя лідирує самовисуванець Вадим Бойченко. Про це повідомляє громадська організація "Електронна демократія". Зокрема результати Бойченко і його найближчого конкурента, Юрія Тернавського, виглядають наступним чином:

  1. Бойченко Вадим - 72,6%
  2. Тернавський Юрій - 8,9%

Більшість дільничних комісій Маріуполя вже порахували бюлетені

Спостерігачі громадянської мережі ОПОРА та Комітету виборців України повідомляють, що станом на 06:00 ранку ситуація виглядала наступним чином:

  1. Жовтневий район: залишилося прийняти 35 протоколів, на уточнення протоколу відправлені 4;
  2. Іллічівський район: залишилось прийняти 10, на уточнення протоколу відправлені 6, але вже всі вони були прийняті;
  3. Орджонікідзевський район: залишилося прийняти 12, на уточнення протоколу відправлена 1;
  4. Приморський район: залишилося прийняти 2 комісії, на уточнення протоколу відправлені 3.

Екзит-пол телеканалів: результати мало відрізняються від дослідження R&B

За даними екзит-полу, який проводився на замовлення телеканалів "Сигма" МТВ і ТВ7, на виборах до міської ради Маріуполя лідирує "Опозиційний блок" з результатом 69,5%. На другому місці опинилася партія "Сила людей", за яку віддали свої голоси 9,5% виборців. Інші політсили не змогли подолати 5-відсотковий бар'єр.

Разом з тим, на виборах мера перше місце, згідно з екзит-полом, зайняв Вадим Бойченко, який набрав 72,9% голосів. Друге і третє місця посіли Юрій Тернавський і Максим Бородін, за яких віддали свої голоси 9% і 8,4% виборців відповідно.


У Маріуполі не буде другого туру виборів мера (екзит-пол)

Згідно з даними екзит-полу, який проводився компанією досліджень і брендингу групи, на виборах мера Маріуполя лідирує Вадим Бойченкоз результатом 71,7% голосів. На другому місці - Максим Бородін, за якого віддали свої голоси 9,5% виборців, а на третьому - Юрій Тернавський, який отримав підтримку 7,2% виборців.

ДАНІ ЕКЗИТ-ПОЛУ 2015 ЩОДО РЕЗУЛЬТАТІВ ГОЛОСУВАННЯ ВИБОРЦІВ М. МАРІУПОЛЬ, ДЕ ПРОВОДЯТЬСЯ ВИБОРИ ДЕПУТАТІВ МАРІУПОЛЬСЬКОЇ ...

Posted by Research & Branding Group on Sunday, November 29, 2015

До міськради Маріуполя проходить лише дві партії (екзит-пол)

За результатами екзит-полу, який проводився компанією Research & Branding Group, на виборах до міської ради Маріуполя найбільше голосів набрав "Опозиційний блок" - за нього віддали свої голоси 66,5% виборців. Друге місце зайняли партія "Сила людей" з результатом 10,5%, третє - "Самопоміч", яка не подолала 5-відсотковий бар'єр, набравши 3,5% голосів. Отже, у міськраді Маріуполя будуть представлені тільки дві політсили.

Результати місцевих виборів 2010 року

Попередні місцеві вибори в Маріуполі були черговими і проходили 31 жовтня 2010 року. На той час лідером за кількістю набраних голосів Партія регіонів, яка отримала підтримку 52,7% виборців (65032 голоси). На другому місці опинилася партія "Фронт змін", яка набрала 8,2% (10174 голоси). В трійку лідерів увійшла також партія "Сильна Україна" з результатом 3,8% (4736 голосів). Також 3% бар'єр, який на той час був прохідним для політсил, подолала Соціалістична партія України, яка набрала за підсумками 3,6% голосів (4461 голос).

Зазначимо, сьогодні в ході голосування спостерігачі різних організацій відзначали незначні порушення, які, втім, не повинні чинити істотного впливу на результати виборів в Маріуполі.