ua en ru

Результати виборів мера Львова 2015: підведемо підсумки голосування

Результати виборів мера Львова 2015: підведемо підсумки голосування Фото: результати виборів мера Львова

25 жовтня львів'яни вибирали мера міста. На цій сторінці в режимі онлайн буде оновлюватися інформація ЦВК, що відображає результати місцевих виборів у Львові.

Згідно з даними ЦВК, на крісло міського голови претендують 11 кандидатів, включаючи чинного мера Андрія Садового.

У Львові відбудеться другий тур виборів мера

У Львові відбудеться другий тур виборів міського голови. Про це 28 листопада повыдомило видання zaxid.net з посиланням на Львівську територіальну виборчу комісію повідомило

В даний час ТВК отримала протоколи від усіх районів міста, крім Галицького. Відповідно до них, чинний мер Львова Андрій Садовий набрав 49,22% (131426 голосів).

На другому місці - кандидат від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський - 12,29% (32 811 голосів), на третьому - висуванець "Громадянської позиції" Володимир Гірняк - 11,08% (29 595 голосів), на четвертому - нардеп і лідер "Народного контролю" Дмитро Добродомов - 10,74% (28 697 голосів), на п'ятому - кандидат від Блоку Петра Порошенка Оксана Юринець - 4,33% (11 576 голосів).

Другий тур виборів відбудеться 15 листопада.

Раніше "Самопоміч" оприлюднила дані свого паралельного підрахунок а голосів за протоколами з мокрими печатками на виборах у Львові. За цими даними, Андрій Садовий є лідером у боротьбі за крісло мера і набирає 50,88%.

За результатами обробки 93,16% протоколів на виборах мера Львова другим фінішував представник Менеджер ВО "Свобода" Руслан Кошулинський - 12,62%.

Третім Став Володимир Гірняк ("Громадянська позиція") - 11,37%, за ним Дмитро Добродомов ("Народний контроль") - 11%, Оксана Юринець (БПП "Солідарність") - 4,49%, Ігор Зінкевич ("УКРОП") - 3,44%, Ігор Васюник (самовисуванець) - 3,27%.

Результати екзит-полів на виборах у Львові

Перші результати екзит-полів щодо місцевих виборів у Львові були оголошені в ефірі програми "Ніч виборів з Савіком Шустером". Згідно з цими даними, голоси виборців розподілилися наступним чином:

  1. Андрій Садовий - 48%
  2. Руслан Кошулинський - 14,1%
  3. Володимир Гірняк - 11,6%
  4. Дмитро Добродомов - 10%

Що вплинуло на результати виборів у Львові

На відміну від інших регіонів країни вибори у Львівській області проходять досить спокійно. Однак, одну виборчу дільницю закрили через порушення у Винниках Львівської області.

Вже після оголошення попередніх результатів, увечері 29 жовтня, у дворі будинку Андрія Садового, який претендує на переобрання в якості мера Львова, стався вибух. В результаті події ніхто не постраждав.

Чоловік, який кинув гранату у двір Садового, був затриманий в порядку ст. 208 КПК України та поміщений в ізолятор тимчасового утримання. Під час огляду правоохоронці виявили в рюкзаку затриманого три гранати РГД і тротилову шашку. В даний час встановлено, що він є 29-річним місцевим жітелем.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.258 (терористичний акт) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.