ua en ru

Керівництво партії: "Наш край" зареєстрував понад 14 тисяч кандидатів попри спротив влади

Партія "Наш край" попри протидію влади зареєструвала понад 14 тисяч своїх кандидатів на місцевих виборах. Про це під час прес-конференції заявили представники політичної сили.

Співголова партії Олександр Мазурчак підкреслив, що від "Нашого краю" участь у виборах депутатів місцевих рад та міських голів бере понад 14 тисяч кандидатів. Значна кількість з них зіштовхнулась із упередженим ставленням з боку виборчих комісій. Спроби відмовити у реєстрації кандидатів від "Нашого краю" були у Запоріжжі, Херсоні, на Волині, Львівщині, Київщині, Миколаївщині, Житомирщині тощо. "Влада намагається прибрати зі свого шляху господарників, в яких бачить реальних конкурентів. Причому в окремих регіонах вона працює проти нас спільно із "Опоблоком", - відзначив Олександр Мазурчак. Він також наголосив, що ця протидія марна - партія виграла більшість судів проти виборчкомів попри тиск влади.

Так, за словами співголови партії Сергія Кальцева, відмова облвиборчкому у реєстрації кандидатів від "Нашого краю" до Запорізької облради носила виразний політичний характер. "Вочевидь, членів комісії підкупили, бо незаконність цього рішення визнав і суд, і громадські спостерігачі. Ми домоглись справедливості і наші кандидати братимуть участь у виборах до облради", - заявив Сергій Кальцев.

Співголова партії, народний депутат України Олександр Фельдман наголосив, що проблемами у виборчкомах тиск влади на конкурентів не обмежиться. "Ще один важливий момент - саме голосування і підрахунок голосів. Це широке поле для фальсифікацій і використання адмінресурсу", - відзначив Олександр Фельдман. Голова Житомирського обласного осередку "Нашого краю" Володимир Дебой зауважив, що на Житомирщині конкуренти "Нашого краю" вже почали скуповувати голоси виборців.

Тому представники "Нашого краю" закликали учасників виборів до чесної боротьби та наголосили, що відстоюватимуть права виборців на вільне волевиявлення усіма законними способами.