ua en ru

Суд відмовив Боровику в перерахунку голосів на виборах в Одесі

Суд відмовив Боровику в перерахунку голосів на виборах в Одесі Фото: Саша Боровик

З Саші Боровика стягнуто судовий збір

Окружний адміністративний суд Одеси відмовив в задоволенні позову кандидата в мери Одеси Олександра Боровика про скасування протоколу виборів у Суворовському районі та проведення повторного перерахунку голосів на 28 виборчих дільницях. Таке рішення суду було оприлюднене сьогодні вночі, передає місцеве видання "Думська".

Розглянувши представлені докази, показання свідків, проаналізувавши норми українського законодавства, міжнародних конвенцій, що регламентують процеси виборів і прецеденти Європейського суду з прав людини, суд прийняв рішення відмовити у позовних вимогах в повному обсязі.

Зокрема, суд відхилив головний аргумент позивача - акт про порушення, які були допущені районної територіальної комісією. Суть порушення полягає в тому, що при прийомі ящиків з документами з дільниць члени комісії контролювали відсутність пошкоджень пломб і упаковки, але не перевіряли вміст.

Таким чином, протокол підведення підсумків вибору мера в Суворовському районі, де переконливу перемогу здобув Геннадій Труханов, залишається в силі. Також суд постановив стягнути з Олександра Боровика судовий збір у розмірі 1948 грн. 80 коп.

Раніше аналогічне рішення було прийнято стосовно окружної комісії Київського району - кандидатові Боровику також було відмовлено в повному обсязі.

Рішення можуть бути оскаржені в апеляції протягом двох днів після їх винесення.

Нагадаємо, чинний мер Одеси Геннадій Труханов переміг на виборах у першому турі. Труханів набрав більше половини голосів - 52,58%, за Сашу Боровика проголосували 25,7% виборців.

Раніше Одеський окружний адміністративний суд відмовив Боровику у задоволенні позову щодо заборони видавати Труханова посвідчення міського голови.