ua en ru

У Сумах міліція зафіксувала перший випадок шахрайства передвиборчого

У Сумах міліція зафіксувала перший випадок шахрайства передвиборчого Фото: МВС

Шахраї збирали гроші у громадян, гарантуючи їм місце у виборчкомах

У Сумах міліція зафіксувала перший випадок передвиборчого шахрайства. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Сумській області.

В Сумах міліція розпочала кримінальне провадження стосовно двох мешканців обласного центру, які збирали з громадян гроші, обіцяючи останнім місця членів дільничних комісій на час виборів", - йдеться в повідомленні.

Один з кандидатів в мери Сум заявив у міліцію про те, що біля одного з будинків по проспекту Михайла Лушпи невідомі особи від його імені збирають по 100 грн з громадян, обіцяючи їм місця членів виборчих комісій. Заявник зазначив, що такими неправомірними діями ці особи дискредитують його як кандидата на посаду мера Сум.

Для з'ясування обставин на місце події виїхала слідчо-оперативна група, керівництво УМВС та міського відділу міліції. Правоохоронці затримали чоловіка та дівчину, у яких вилучили теки з записами анкетних даних громадян і зібрані ними 2700 гривень.

Дані особи доставлені до міськвідділу міліції для проведення подальшої перевірки. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 КК України.

Нагадаємо, станом на 28 вересня міліція відкрила 25 кримінальних проваджень в рамках виборчого процесу.