ua en ru

ЦВК зобов'язав Красноармійський виборчком передати бюлетені на дільниці і організувати вибори

ЦВК зобов'язав Красноармійський виборчком передати бюлетені на дільниці і організувати вибори Фото: Красноармійськ

Жителів міста повинні проінформувати про можливість прийняття участі у виборах

Центральна виборча комісія (ЦВК) зобов'язала Червоноармійську міську виборчу комісію негайно передати бюлетені дільничним виборчим комісіям і організувати вибори в Красноармійську. Відповідне рішення ЦВК прийняла на своєму засіданні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зобов'язати Червоноармійську міську виборчу комісію Донецької області негайно передати виготовлені та отримані ними виборчі бюлетені з виборів депутатів Красноармійської міської ради Донецької області та Красноармійського міського голови для голосування у відповідних виборчих округах відповідним дільничним виборчим комісіям... Дільничним виборчим комісіям... отримати відповідні виборчі бюлетені та організувати голосування відповідно до вимог Закону України "Про місцеві вибори", - зачитав проект рішення ЦВК член Комісії Олександр Шелестов.

Також Комісія скасувала рішення Красноармійського виборчкому від 25 жовтня 2015 р. №51 "Щодо можливості використання виготовлення ФОП Городоцька виборчих бюлетенів для голосування" в частині непередачі отриманих ТВК виборчих бюлетенів ДВК та визнання їх такими, які не можуть бути використані в процесі голосування на чергових виборах депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року.

Разом з тим, комісія зобов'язала Донецьку військово-цивільну адміністрацію, Красноармійський міська рада, Червоноармійську міську виборчу комісію Донецької області проінформувати мешканців міста про можливості взяти участь у місцевих виборах.

Варто зазначити, що заступник голови ЦВК Андрій Магера відмовився підтримати зазначене рішення. Решта 12 присутніх членів комісії підтримали постанову.

Нагадаємо, сьогодні вранці в Красноармійську виборчі дільниці на місцевих виборах не відкрилися. Красноармійська міська виборча комісія вирішила не передавати бюлетені дільничним виборчим комісіям для голосування.

Також сьогодні не змогли відкритися виборчі дільниці у Маріуполі.

У свою чергу Президент України Петро Порошенко закликає Верховну Раду України і Центральну виборчу комісію забезпечити проведення місцевих виборів в Маріуполі і Красноармійську Донецької області до кінця 2015 р.