ua en ru

ЦВК розповів про можливі механізми зриву виборів в Маріуполі

ЦВК розповів про можливі механізми зриву виборів в Маріуполі Фото: вибори

Охендовський розповів про плани зриву виборів в Маріуполі

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський розповів про можливі механізми зриву місцевих виборів в Маріуполі. Про це Охендовськийповідомив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Другий момент полягає в тому, щоб рішенням маріупольської міської виборчої комісії після надходження до неї протоколів РВК про підсумки голосування в чотирьох районах міста зобов'язати всі чотири РВК у Маріуполі провести повторний підрахунок голосів виборців на переважній більшості виборчих дільниць. Під час такого повторного підрахунку можуть робитися спроби псування виборчих бюлетенів. Кінцевою метою плану є зробити неможливим встановлення результатів виборів депутатів Маріупольської міської ради та міського голови", - розповів Охендовський.

Голова ЦВК зазначив, що відповідні рішення про проведення перерахунку голосів виборців можуть приймати тільки районні у місті виборчі комісії.

Нагадаємо, явка виборців на місцевих виборах в Маріуполі (Донецька область) за станом на 14:00 склала 25,25% або 13 тисяч 914 осіб.