ua en ru

ЦВК встановить результати виборів у Красноармійську та Маріуполі, якщо це не зроблять ТВК

ЦВК встановить результати виборів у Красноармійську та Маріуполі, якщо це не зроблять ТВК Фото: Михайло Охендовський

Усі ДВК Маріуполя і Красноармійська отримали бюлетені, які знаходяться під охороною Нацполіції

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що ЦВК встановить результати виборів у Красноармійську та Маріуполі Донецької області, якщо це не зроблять територіальні виборчі комісії. Про це він повідомив в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Враховуючи, що бюлетені на виборчих дільницях знаходяться на виборчих дільницях вже, враховуючи, що голосування відбудеться і в Маріуполі, і в Красноармійську, жодних підстав ставити під сумнів можливість встановлення результатів відповідних виборів немає. Або це зроблять місцеві територіальні виборчі комісії або в разі ї бездіяльності відповідні рішення будут прийматися ЦВК",- сказав Охендовський.

За його словами, на сьогодні усі 213 ДВК Маріуполя і 37 ДВК Красноармійська отримали бюлетені, які знаходяться під охороною представників Національної поліції.

Разом з тим ЦВК володіє інформацією про те, що деякі члени ДВК, делеговані певною політичною силою, мають вказівки від керівництва місцевої політичної організації не проставляти печатки на виборчих бюлетенях. Такі дії, за словами Охендовського,можуть призвести до того, що ряд виборчих бюлетенів буде недійсним.

"Хотілося б сьогодні звернутися до усіх без винятку членів ДВК, територіальних виборчих комісій у Маріуполі та Красноармійську щодо до того, щоб вони не дозволили собі стати маріонетками в руках місцевих організацій політичних партій, які номінували їх до складу ДВК",- закликав він.

Також Охендовський поінформував, шо працівники секретаріату ЦВК будуть перебувати і в Маріуполі, і в Красноармійську до моменту встановлення результатів місцевих виборів у цих містах.

Нагадаємо, у неділю, 29 листопада, у Маріуполі та Красноармійську Донецької області пройдуть вибори місцевих рад та міських голів.