ua en ru

В Україні сьогодні закінчується термін подачі заяв на участь у місцевих виборах

В Україні сьогодні закінчується термін подачі заяв на участь у місцевих виборах

Рішення про реєстрацію буде опубліковано до 3 жовтня

В Україні сьогодні, 30 вересня, о 00:00 завершується термін подачі заяв на участь у місцевих виборах міських голів та депутатів місцевих рад. Про це йдеться в календарному плані основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 р., розміщеному на сайті Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Рішення про реєстрацію кандидатів тервиборчком повинен прийняти до кінця 1 жовтня, а опублікувати до 3 жовтня.

"Подання до територіальної виборчої комісії документів для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших виборах, закінчується за двадцять чотири дні до дня голосування - 30 вересня 2015 року включно",- йдеться в календарному плані.

Нагадаємо, станом на 20 вересня 142 політичні сили прийняли рішення про участь їхніх місцевих осередків у місцевих виборах 25 жовтня.

Також, станом на 30 вересня для участі у виборах у Києві тервиборчком зареєстрував 18 кандидатів на посаду Київського міського голови, а також 15 місцевих осередків політичних партій.