ua en ru

Під час виборів МВC задіє не менше 85 тис. співробітників

Під час виборів МВC задіє не менше 85 тис. співробітників Фото: Іван Стойко

Можливими "проблемними" регіонами можуть стати Харків, Одеса та Дніпропетровськ

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що для охорони порядку на час виборчого процесу залучать мінімум 85 тис. співробітників. Про це на прес-конференції заявив радник міністра МВС України Іван Стойко, передає кореспондент РБК-України.

"За нашими підрахунками, для того, щоб забезпечити виборчий процес, охорону, якщо порахувати по два правоохоронці, - нам потрібно як мінімум десь 85 тис осіб. Це велика кількість, але ми будемо залучати в прикордонних областях прикордонників, тобто в 30 кілометровій зоні, будемо залучати також Національну гвардію, буде залучено велику кількість курсантів Вищих навчальних закладів міністерства внутрішніх справ", - повідомив Стойко.

У той же час він уточнив, що спецбатальйони будуть залучатися не тільки в регіоні проведення АТО, але і в регіонах, місцях їх базування: "Не тільки у Донецькій і Луганській. Я мав на увазі, що там, де вони розміщені, вони будуть нам допомагати", - сказав радник міністра.

Також Стойко повідомив, що можливими "проблемними" регіонами можуть стати Харків, Одеса та Дніпропетровськ: "Ми вважаємо, що на виборах буде кілька "гарячих точок", це Харків, Одеса, Дніпропетровськ. Може Закарпатті", - заявив радник міністра.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія збільшила обсяг витрат на проведення місцевих виборів.