ua en ru

Вибори 2015 у Запоріжжі: останні події

Вибори 2015 у Запоріжжі: останні події У Запорізькій області сьогодні проходять вибори до місцевих рад

Місцеві вибори-2015 в Запоріжжі, як і по всій Україні, проходять у неділю, 25 жовтня. На цій сторінці ви можете слідкувати за ходом виборчої кампанії в місті Запоріжжя та області.Міліція Запоріжжя зафіксувала 27 звернень щодо порушення виборчого процесу


У Запоріжжі МВС зафіксувало 27 скарг про порушення на виборах

Станом на 18:30 органами внутрішніх справ Запорізької області зареєстровано двадцять сім звернень про порушення виборчого законодавства.

Станом на 15:00 в Запоріжжі проголосувало близько третини виборців

У Запоріжжі станом на 15:00 на виборчі дільниці з'явилися лише 33% виборців. Про це повідомили в Запорізькій міській виборчій комісії.

Так, на нинішніх місцевих виборах віддали свої голоси всього більше 196 тисяч осіб. У Ленінському районі міста проголосували 35% жителів, в Орждоникидзевском - 29%, Коммунаровському - 31%, Заводському - 32%.

Чинний мер Запоріжжя Олександр Сін проголосував в Комунарському районі міста

Про це повідомляє місцеве видання "061".

З самого ранку у Коммунаровському районі Запоріжжя, за місцем прописки, проголосував діючий міський голова Олександр Сін.

Вибори 2015 у Запоріжжі: останні події

"Я впевнений, що всі запорожці повинні висловити свою позицію і прийти на вибори. Закликаю також повідомляти про факти порушень, адже тільки завдяки чесним виборам можна вибрати гідного керівника та депутати", - написав після Сін у Facebook.

Явка виборців в Запоріжжі станом на 12:00 склала 20%

У Запоріжжі станом на 12:00 проголосували близько 20% виборців. Про це повідомляє иестное видання Z-city з посиланням на Запорізьку міську виборчу комісію.

За офіційними даними, сьогодні на місцеві вибори в Запоріжжі прийшли 114,67 тисяч виборців, які віддали свої голоси за тих чи інших кандидатів.

На виборчій дільниці у Запоріжжі чоловік проголосували фіксував

На вході до виборчої дільниці №230825 в Запоріжжі, яка знаходиться за адресою вулиця Леніна,74, невідомий чоловік стояв зі списком виборців і записував людей, що проголосували. Про це повідомляють користувачі соцмереж, передає місцеве видання 061.ua.

"Мабуть, за те, що прийшли проголосували, їм було обіцяно певну винагороду. Представився пан Холод начальником штабу партії "Нова політика". При ньому також в пакеті була агітаційна продукція, що видно на фото", - написав користувач Валерій Мостовий і прикріпив серію фотографій.

Вибори 2015 у Запоріжжі: останні події

Вибори 2015 у Запоріжжі: останні події

В Запоріжжі пропонують від 400 до 500 грн за голос

У Запоріжжі виборцям пропонують від 400 до 500 грн за голос у день місцевих виборів в Україні. Про це повідомляє центр громадських зв'язків ГУ МВС України в області.

"В Якимівський райвідділ міліції надійшла заява від кандидата в депутати сільської ради смт Кирилівка, який повідомив, що представники його опонента пропонують виборцям гроші в сумі від 400 до 500 грн за голос", - йдеться в повідомленні.

Інша заява зафіксована у міськвідділі міліції Енергодара, куди місцева жителька звернулася із заявою про телефонний дзвінок від невідомої жінки з пропозицією проголосувати за певного кандидата і отримати за це винагороду.

Попередні місцеві вибори

Результати місцевих виборів у 2010 в Запоріжжі певним чином збіглися в обласній і міській раді. Перші три позиції в них зайняли одні й ті ж політичні сили: перемогла Партія регіонів з результатом 74% в облраді і майже 68% у міськраді. З великим відривом на другому місці опинилися представники ВО "Батьківщина" з 9% і 14% відповідно. Третє місце прогнозовано зайняли кандидати від Комуністичної партії України, набравши по 8% у кожній раді.