ua en ru

Вибори в Маріуполі і Красноармійську: голосування з відставанням

Вибори в Маріуполі і Красноармійську: голосування з відставанням Фото: через зрив виборів 25 жовтня і труднощі з організацією повторного голосування сподівань на повну прозорість виборчого процесу в Маріуполі і Красноармійську небагато

Сьогодні, 29 листопада, проходять вибори в Маріуполі і Красноармійську. Обирають депутатів місцевих рад і мерів міст. Вчасно місцеві вибори у цих містах Донбасу провести не вдалося - 25 жовтня виборчі дільниці в них з різних причин не відкрилися. Через труднощі, що виникли з організацією повторного голосування в Маріуполі і Красноармійську, спрогнозувати результати виборів досить складно. РБК-Україна стежить за розвитком подій на місцях.

20:38 За даними екзит-полу, який проводився на замовлення ТРКК "Сигма", ТРО "МТВ" і телеканалу "ТВ-7", на виборах до міської ради Маріуполя лідирує "Опозиційний блок" з результатом 66,5%. На другому місці опинилася партія "Сила людей", за яку віддали свої голоси 10,5% виборців. Інші політсили не змогли подолати 5% бар'єр.

Разом з тим, на виборах мера перше місце отримує Вадим Бойченко, який набрав 71,7% голосів. Друге і третє місце посіли Максим Бородін і Юрій Тернавський, за яких віддали свої голоси 9,5% і 7,2% відповідно.


20:16 Згідно з даними екзит-полу, який проводився компанією Research & Branding Group, на виборах мера Маріуполя лідирує Вадим Бойченко з результатом 71,7%. На другому місці Максим Бородін, за якого віддали свої голоси 9,5%, а на третьому Юрій Тернавський, який отримав підтримку 7,2% виборців.

20:14 За результатами екзит-полу компанії Research & Branding Group, на виборах до міської ради Маріуполя найбільше голосів набрав "Опозиційний блок", за нього віддали свої голоси 66,5%. Друге місце зайняли партія "Сила людей" з результатом 10,5%, третє - "Самопоміч", яка не подолала 5% бар'єр, набравши 3,5% голосів.

19:33 Згідно з даними Центральної виборчої комісії, явка на виборах в Маріуполі станом на 18:00 склала 34,6%, в Красноармійську - 34,58%. Відзначається, що в Маріуполі взяли участь у виборах вже 114 тисяч 519 виборців, в той час як в Красноармійську - 20 тисяч 370 чоловік.

19:08 У прес-службі ГУ НП в Донецькій області повідомили про те, що станом на 17:00 в ході виборів у Маріуполі поліція міста зафіксувала 46 повідомлень про порушення виборчого законодавства.

"Більше всього повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом, надійшло в Приморське відділення поліції - 18 повідомлень, у Жовтневому та Іллічівському районах зареєстровано всього за 10 заяв від городян, в Орджонікідзевському районі - 8", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що правоохоронці оперативно реагують на всі звернення своєчасно прибувають на місце і фіксують факти правопорушень.

18:42 Красноармійський активіст Микола Головко опублікував на своєму Facebook відео, супроводивши його коментарем: "Підвіз і можлива агітація на виборах в Красноармійську. У квартальної в руках список і ручка".

Подвоз и возможная агитация на выборах в Красноармейске. У квартальной в руках список и ручка.

Posted by Nikolay Golovko on 29 ноября 2015 г.

18:16 Забавна історія: хтось Іван Лебонта опублікував у Facebook-стрічці кандидата в мери Маріуполя Юрія Тернавського картинку з результатами екзит-полу на 14:00. На малюнку представлена "трійка лідерів", природно, з Тернавским на першому місці. Втім, у самому факті публікації нічого забавного немає - це порушення виборчого законодавства, яке може спричинити за собою неприємні наслідки. Гумор ситуації в тому, що компанією, нібито проводила екзит-пол, названа американська Global Research Foundation, насправді займається... боротьбою з лейкемією!

Відзначимо, що в Facebook Лебонты більшість останніх публікацій присвячено Юрію Тернавському і критиці його супротивників. На жаль, останній з них блогер зробив своєму фавориту ведмежу послугу.

18:08 Голова ЦВК Михайло Охендовський у ході брифінгу розповів про те, яким чином вибори в Маріуполі можуть бути зірвані.

"Другий момент полягає в тому, щоб рішенням маріупольської міської виборчої комісії після надходження до неї протоколів РВК про підсумки голосування в чотирьох районах міста зобов'язати всі чотири РВК у Маріуполі провести повторний підрахунок голосів виборців на переважній більшості виборчих дільниць. Під час такого повторного підрахунку можуть робитися спроби псування виборчих бюлетенів. Кінцевою метою плану є зробити неможливим встановлення результатів виборів депутатів Маріупольської міської ради та міського голови", - розповів Охендовський.

Також він зазначив, що рішення про перерахунок голосів можуть приймати тільки районні у місті виборчі комісії.

17:37 Крім громадських та міжнародних спостерігачів за ходом виборчого процесу в Маріуполі стежить "Правий сектор", який посещет ділянки з посвідченнями журналістів, передає місцеве видання 0629. Командир 8-го батальйону ДУК "Правий сектор" Андрій Червень розповів про те, що в місті 120 бійців ПС розподілені в кілька мобільних груп.

За його словами, вони ходять по виборчих дільницях з метою "не допустити фальсифікацій неукраїнськими силами". Він також пояснив, що посвідчення журналістів використовуються для того, щоб мати право законно спостерігати за виборчим процесом.

17:14 Громадянська мережа ОПОРА на своїй сторінці в Facebook опублікувала дані по явці в Маріуполі і Красноармійську за станом на 16:00. Так, в Маріуполі вже віддали свої голоси 30,47% виборців, а у Красноармійську - 30,23%.

Явка виборців на 16:00, Маріуполь та Красноармійськhttp://goo.gl/nMkAGQ #вибори2015 #опора #opora #elect_ua

Posted by Громадянська мережа ОПОРА on 29 ноября 2015 г.

16:58 Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський повідомив про те, що в разі, якщо жоден з кандидатів у мери Маріуполя не переможе за результатами першого туру, то другий тур виборів відбудеться в місті 20 грудня.

"Згідно з законом повторне голосування призначається на останню неділю тритижневого строку з дня проведення голосування", - сказав він.

Також голова зазначив, що розглядати питання про призначення другого туру буде маріупольська міська виборча комісія.

16:35 Хоча основна увага сьогодні звернена на вибори в Маріуполі, в Красноармійську в ході виборчого процесу теж чимало цікавого. Зокрема, начальник ГУ НП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін повідомив у своєму Facebook про те, що знайшовся член Червоноармійській ТВК Ярослав Калетнік, який напередодні дня виборів таємниче зник. Як виявилося, чоловік посварився зі своєю дружиною і пішов шукати правди на дні чарки. Сьогодні його знайшли співробітники Червоноармійській поліції.

"На даний момент в будівлі поліції дає інтерв'ю журналістам. За його словами, "у всьому винна дружина". Найближчим часом знайдений член ТВК визначиться, чи буде він в змозі брати участь у вечірньому засіданні комісії... чи піде миритися з дружиною. Вибори пройдуть, а сім'я залишиться", написав Аброськін.

И на выборах случаются курьезы.Таинственно пропавший член Красноармейской ТИК Ярослав Калетник нашелся. Вчера и сегодн...

Posted by Vyacheslav Abroskin on 29 ноября 2015 г.

16:13 В ході брифінгу голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський повідомив про те, що станом на 16:00 явка на виборах в Маріуполі склала 25,25% або 13 тисяч 914 осіб, а у Красноармійську - 23,62% або 83 тисяч 243 виборців.

"Явка на даний момент перевищує очікування ЦВК", - зазначив Охендовський.

Повідомляється також, що в Маріуполі найвища явка в Орджонікідзевському - 27,39% (24 тисяч 123 людини), а найнижча - в Приморському (22,22% або 9 тисяч 877 виборців).

15:53 Громадянська мережа ОПОРА у своєму Facebook повідомляє про порушення на виборчій дільниці № 142308 Маріуполя. Зокрема, виборець виніс бюлетень з виборчої дільниці.

"Як повідомив спостерігач, виборець відвідав кабінку для голосування, проте вийшовши, пройшов скриньку для бюлетенів і попрямував до виходу з дільниці. Активіст громадського спостереження повідомив про інцидент поліції та членів дільничної виборчої комісії", - йдеться в повідомленні.

Відзначається також, що затримати порушника не вдалося.

Маріуполь: Виборець виніс виборчий бюлетень з приміщення для голосуванняНа одній з виборчих дільниць Маріуполя офіційн...

Posted by Громадянська мережа ОПОРА on 29 ноября 2015 г.

15:33 Нардеп від "Опозиційного блоку" Олексій Білий спростував інформацію про завезення збройних "титушек" в Маріуполь.

"Навіщо нам привозити "титушек" і проводити зрив виборів, якщо у нас високий рейтинг? Сенсу немає ніякого", - заявив Білий.

15:04 Прес-служба ГУ НП Донецькій області за станом на 14:00 повідомляє про двох звернення щодо порушень у ході голосування в Красноармійську, за якими правоохоронцями проводиться перевірка.

Відзначається також, що в місті 30 поліцейських патрулів працюють на вулицях, посилені блокпости, всі в'їзди і виїзди з території міста контролюються співробітниками поліції, щоб не допустити ввезення вибухових речовин, зброї та боєприпасів.

14:42 Народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Єгор Фірсов, який приїхав до Маріуполя, щоб спостерігати за ходом виборів, розповів у своєму Facebook про те, як проходить виборчий процес.

"Маріуполь дивує. Дуже висока явка, як для Маріуполя, місцевих виборів, холодної погоди і постійного дощу. Черги на дільницях, урни заповнені відсотків на 10-20; явка вже більше 20%. Істотних провокацій і порушень поки не було, крім спроб підвезень, думаю, здогадуєтесь від кого", - написав він.

Незважаючи на заяви міжнародного спостерігача Шабо Балаша про те, що голосую в основному пенсіонери, за словами Фірсова на вибори йдуть люди різного віку, та "досить багато молоді".

Мариуполь удивляет.Очень высокая явка, как для Мариуполя, местных выборов, холодной погоды и постоянного дождя.Очереди...

Posted by Egor Firsov on 29 ноября 2015 г.

14:22 У ході брифінгу в прес-центрі РБК-Україна в Маріуполі політолог і член кабінету закордонних справ політичної партії "Jobbik" в Угорщині Шабо Балаш розповів про те, що на виборчих дільницях обстановка є спокійною, передає кореспондент РБК-Україна.

"Обстановка на усіх виборних дільницях, які ми відвідали, є досить таки спокійною, все йде за планом і відповідно до законодателсьвтом. Ніяких порушень не спостерігалося до цього часу", - повідомив він.

Також, за його словами, він здивований украй низькою кількістю молоді на виборчих дільницях Маріуполя.

13:56 На виборах в Маріуполі не обійшлося без інцидентів. В ході брифінгу в прес-центрі РБК-Україна в Маріуполі представник громадянської мережі ОПОРА Сергій Ткаченко розповів про те, що п'яний виборець намагався винести бюлетень за межі виборчої дільниці. Чоловік пояснив свій вчинок тим, що "все одно не за кого голосувати". "Йому спробували пояснити, що це порушення. В результаті він порвав бюлетень", - розповів Ткаченко.

13:36 Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив про те, що станом на 11:00 явка на виборчих дільницях Маріуполя склала 1%.

"Явка дуже низька. Десь півгодини тому була під 1% явка. Позавчора робили деякі виміри, і десь більше 30% не знали, що вибори повинні відбутися 29 листопада", - повідомив Жебрівський.

У той же час, раніше Жебрівський говорив про те, що станом на 10:00 ранку проголосували близько 4% виборців.

13:14 Народний депутат від "Опозиційного блоку" Олексій Білий у своєму Facebook опублікував дані по явці. За його інформацією, станом на 12:00 в Маріуполі проголосувало 16,06% виборців, а у Красноармійську - 15,7.

Последние данные по явке: в Мариуполе на 12.00 – 16,06%,в Красноармейске -15,7%.Ждем людей на избирательных участках, мир и развитие городов и региона в ваших руках!

Posted by Алексей Белый - официальная страница on 29 ноября 2015 г.

12:56 Начальник ГУ НП Донецької області В'ячеслав Аброськін повідомив у своєму Facebook про порушення на виборчій дільниці № 141060 міста Красноармійськ. Зокрема, в поліцію надійшло повідомлення про те, що чоловік отримав бюлетень за чужим паспортом.

"Встановлено, що за подібне "волевиявлення" він отримав 100 гривень. Даний факт зареєстрований, проводяться необхідні оперативно-слідчі заходи", - написав Аброськін.

Також він зазначив, що всі порушення в ході виборчого процесу в Красноармійську і Маріуполі забезпечено оперативне реагування.

Красноармейск, избирательный участок №141060. В дежурную часть поступило соообщение: мужчина, предъявив чужой паспорт, п...

Posted by Vyacheslav Abroskin on 29 ноября 2015 г.

12:38 Представник громадянської мережі ОПОРА Сергій Ткаченко в ході брифінгу в прес-центрі РБК-Україна в Маріуполі повідомив про те, що зірвати вибори в місті технічно практично неможливо.

"На даний момент ті, порушення, які зафіксовані, мають процедурний характер ... проведення ранкового засідання без протоколу, відхилення в часі. Фінальна оцінка буде робитися за закриття дільниць. Технічний процес, як в минулий раз, зірвати вже неможливо. В разі чого, на цей раз ЦВК готова перебрати на себе повноваження. Тому питання про можливий зрив, на нашу думку, тільки в політичній площині", - заявив Ткаченко.

12:16 Про порушення виборчого законодавства в ході виборів у Маріуполі повідомив у своєму Facebook кандидат в мери міста Юрій Тернавський. Зокрема, він написав про те, що на дільницю №255 на автобусі привезли виборців різного віку для голосування за "Опозиційний блок", а на ділянці №273 не було друку в сейфі. За даним фактом складено заяву в поліцію.

"На дільниці №352 видають бюлетені лише для голосування за кандидатів у мери. Одне порушення особливо явно на кількох дільницях - в урни не опускаються контрольні листи з печатками. Громадський спостерігач зафіксував це на дільниці №314", - додав Тернавський.

11:54 Як повідомляє прес-служба ГУ НП Донецької області, сьогодні в Маріуполь прибула група людей в камуфльованому одязі на запрошення одного з кандидатів у депутати міської ради.

Автобус з молодими людьми у камуфльованій формі був зупинений співробітниками поліції на блокпості в районі аеропорту. Вони приїхали до Маріуполя з інших областей на запрошення одного з кандидатів у депутати міської ради. Повідомляється, що чоловіки пройшли перевірку і безперешкодно проїхали в місто.

11:48 Заступник керівника секретаріату Центральної виборчої комісії Сергій Дубовик заявив про те, що попередні результати виборів у Маріуполі та Красноармійську можуть з'явитися сьогодні до півночі.

"Самі розумієте, є певний строк встановлення результатів виборів. Як комісії будуть готові, так будемо встановлювати. Ми будемо перебувати там до кінця, до самого встановлення результатів голосування по виборах міського голови та депутатів міських рад", - сказав він.

11:41 На місцевих виборах в Маріуполі проголосував ще один кандидат у мери міста Юрій Тернавський. На своїй сторінці в Facebook він написав про те, що віддав свій голос за зміни в місті, в яких він потребує вже багато років".

"На жаль, за моїм особистим враженням, поки що явка виборців залишається досить низькою. Тому я прошу кожного маріупольця - не звертайте уваги на дощ, беріть всю свою сім'ю, друзів, близьких і вирушайте на ваші ділянки. Повірте, дорогі земляки, голос кожного з вас важливий, як ніколи!" - додав Тернавський.

Дорогие мариупольцы! Только что я проголосовал на своем избирательном участке №142423 по улице Краснофлотской. Я отдал с...

Posted by Юрій Тернавський on Sunday, November 29, 2015

11:39 Як передає маріупольське видання 0629.com.ua у Маріуполі біля школи №15 був помічений мікроавтобус "Газель", який підвозив людей на дільниці. Жінки, які вийшли з автобуса, розповіли, що вони з селища Південний, по п'ять чоловік у мікроавтобусі, і автомобіль виконав вже не один рейс. При цьому вони не заперечували, що мікроавтобус виділив велике підприємство - Маріупольський порт, що знаходиться в цьому районі.

11:25 Як повідомляє громадянська мережа ОПОРА у своєму Facebook, представники дільничної виборчої комісії зафіксували порушення на дільниці № 142416 міста Маріуполя. Зокрема, кандидат у депутати міської ради від партії "Батьківщина" Галина Однорог власноруч розвішувала листівки з автобіографією. На місце була викликана поліція, а агітацію представники ДВК зняли.

Кандидат в депутати Маріупольської міськради розвішує на дільницях автобіографіюНа ДВК №142416 (за адресою вул. Лавиць...

Posted by Civil Network OPORA on Saturday, November 28, 2015

11:13 Два спостерігачі склали акти про порушення під час перебування кандидата на пост мера Маріуполя Вадима Бойченко на виборчій дільниці, передає кореспондент РБК-Україна. Зокрема, один зі спостерігачів назвав інтерв'ю зі ЗМІ на ділянці агітацією. Разом з тим, другий назвав агітацією спілкування Бойченко з виборцями.

11:00 Протягом доби, 28 листопада, в поліцію Донецькій області надійшло чотири звернення щодо можливих порушень виборчого процесу на виборах в Маріуполі і Красноармійську. Прес-служба ГУ НП Донецькій області повідомляє, що поліція перевіряє дані звернення, три з яких надійшли в Маріуполі, і одне - в Красноармійську.

Також у поліції зазначили, що обидва міста цілодобово патрулюють 38 груп швидкого реагування, з них 31 - у Маріуполі та 7 - у Красноармійську.

10:41 Кореспондент РБК-Україна повідомляє, що на свою виборчу дільницю прийшла голосувати один з фаворитів боротьби за пост мера Маріуполя Вадим Бойченко. За його словами, перше, що потрібно зробити в місті - подолати корупцію.

Вибори в Маріуполі і Красноармійську: голосування з відставанням

Фото: Вадим Бойченко

10:08 Народний депутат від "Опозиційного блоку" Олексій Білий у своєму Facebook повідомив про підготовку в Маріуполі провокацій.

За його словами, напередодні виборів так звані "партійні куратори" здійснювали вербування і підкуп людей для організації фальсифікацій і заворушень безпосередньо в день виборів на виборчих дільницях.

"Перед ними поставлено підла мета - відволікти увагу спостерігачів і чесних членів виборчкомів, і в момент спровокованої словесної перепалки або навіть бійки здійснити вкидання бюлетенів за ті політичні сили, які не користуються підтримкою у маріупольців", - написав Білий.

9:53 Всі 37 виборчих дільниць Красноармійська відкрились вчасно і працюють у штатному режимі, передає місцеве видання 06239.com.ua з посиланням на прес-службу Центральної виборчої комісії.

Також, повідомляється, що станом на 9:00 на виборчій дільниці №141089 явка склала 40 осіб.

9:47 Спостерігачі Донецької обласної організації Комітету виборців України та громадянської мережі ОПОРА повідомляють про те, що вже на двох виборчих дільницях Маріуполя контрольний лист був кинутий в урни для голосування без печатки.

Зокрема, дане порушення було зафіксовано на дільниці №142406, який знаходиться за адресою вул. Київська, 72. Відзначається, що урни, куди виборці вже встигли опустити свої бюлетені, були опечатані, а в урни, які ще не почали наповнюватися бюлетенями, комісія опустила новий правильно заповнений контрольний лист.

"На ДВК №142384 ( вул. Пашковського, 62А) також були вкинуті контрольні листи без печатки. Тому голова комісії запанікувала і закрила ділянку, щоб вирішити це питання", - йдеться в повідомленні.

9:38 Для забезпечення порядку в Маріуполі в день виборів в місті напередодні дня голосування приступили до роботи 19 груп швидкого реагування. Як повідомляє прес-служба Маріупольського відділу поліції ГУ НП в Донецькій області, особовий склад, а також придані сили були проінструктовані щодо поставлених перед ними завдань. Зокрема, групи повинні припиняти правопорушення та негайно реагувати на вхідні виклики, в тому числі і на повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Повідомляється, що в кожну з груп швидкого реагування входить по одному офіцеру територіального підрозділу, співробітник главку і двоє бійців з числа доданих сил.

Вибори в Маріуполі і Красноармійську: голосування з відставанням

Фото: сили швидкого реагування в Маріуполі

9:24 Всі три ділянки в школі №9 Маріуполя відкрилися вчасно і без порушень, передає кореспондент РБК-Україна. До початку голосування підійшло близько 10 осіб, в основному, пенсійного віку. Вони кажуть, що це стандартна ситуація для Маріуполя і очікують, що молодь може зовсім проігнорувати вибори.

"Їх це взагалі не цікавить, вони самі говорять про це, що нас дуже засмучує. Вони звинувачують нас у тому, що ми вибираємо їм майбутнє, а самі ніякої активності не проявляють", - розповіла РБК-Україна одна з літніх виборниць.

Відзначимо, в Маріуполі останнім часом багато говорять про провокації, "титушках" і навіть теракти, однак самі місцеві жителі вважають, що це лише залякування, і в провокації не вірять.

9:12 В "Опозиційному блоці" до виборів у містах Донбасу традиційно ставляться з посиленою увагою. Як повідомив у своєму Facebook нардеп "Оппоблока" Олексій Білий, на виборах в Маріуполі і Красноармійську відкрилися всі виборчі дільниці.

День выборов!В Мариуполе и Красноармейске все избирательные участки открылись. Всем удачи, честных и прозрачных выборов!

Posted by Алексей Белый - официальная страница on Saturday, November 28, 2015

8:46 Спостерігати за ходом виборів в Маріуполі і Красноармійську в числі інших будуть і народні депутати. Так, нардеп від "Блоку Петра Порошенко" Єгор Фірсов ще вчора прибув у місто, про що він написав у своєму Facebook. "Ми допомагали в Дніпропетровську і Кривому Розі, тепер будемо боротися за Маріуполь!" - повідомив Фірсов, не уточнивши, втім, якими методами буде вестися боротьба, і хто ці "ми".

Приехали в Мариуполь, завтра здесь и в Красноармейске выборы. Будем следить за происходящим. Уже сейчас неспокойно, ТИК ...

Posted by Egor Firsov on Saturday, November 28, 2015

8:33 Нагадаємо, начальник ГУ НП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін напередодні виборів в Маріуполі заявив про те, що в день голосування бойовики самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" планують теракти в місті.

"Надходить інформація про те, що терористичні організації "ДНР" і "ЛНР" планують провести тут теракти, дестабілізувати ситуацію у день виборів. Саме тому в Маріуполі вживаються безпрецедентні заходи безпеки. Організовано цілодобове патрулювання міста співробітниками спецпідрозділів поліції з використанням бронетехніки", - заявив Аброськін.

Він розповів про те, що з 14 листопада поліція перейшла на посилений режим роботи. Крім того на стаціонарних блокпостах в Маріуполі збільшено кількість силовиків, а обстановку в місті контролюють мобільні блокпости.

8:23 Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, дільниця №142322 міста Маріуполя відкрилася з 10-хвилинною затримкою. А от дільниця №142323, яка знаходиться в тому ж приміщенні, відкрилася вчасно. Черг на дільницях немає, але перші виборці вже з'явилися - в основному це ті, хто хоче встигнути проголосувати перед роботою.

8:07 На виборчій дільниці №142322 в Маріуполі, де в даний момент присутній кореспондент РБК-Україна, попереднє засідання почалося вчасно. Кореспондент повідомляє, що один з членів комісії заявив йому, що він не має права знаходитися у приміщенні, де проводиться відкриття бюлетенів. Однак після втручання в ситуацію голови комісії інцидент був вичерпаний.

8:00 25 жовтня в Україні пройшли місцеві вибори. Втім, в деяких містах країни вони не відбулися. Найбільшим з них виявився Маріуполь. Також увагу громадськості привернув зрив виборів у Красноармійську. Після тривалих консультацій між Верховною Радою і Центрвиборчкомом, а також між депутатами, парламент ухвалив закон про проведення місцевих виборів в Маріуполі і Красноармійську 29 листопада.

Звертаємо вашу увагу на те, що в Маріуполі сьогодні, як і попередні два дні, працює прес-центр РБК-Україна. Він розташований за адресою: вул. Георгіївська, 79, готель "Рейкарц", конференц-зал. Більш детальну інформацію, а також розклад брифінгів ви можете отримати за посиланням.

Вибори в Маріуполі і Красноармійську: голосування з відставанням

Фото: Маріуполь (Денис Безлюдько)