ua en ru

Вибори в Одесі: мером міста за підсумками підрахунку 2/3 дільниць залишається Труханов

Вибори в Одесі: мером міста за підсумками підрахунку 2/3 дільниць залишається Труханов Фото (Youtube /Vera Zaporozhets): Геннадій Труханов

Південна Пальміра за попередніми результатами виборів залишиться при попередньому керівництві

На місцевих виборах в Одесі чинний мер Геннадій Труханов лідирує серед кандидатів на посаду міського голови. Про це з посиланням на джерело у виборчому штабі однієї з політсили, що бере участь у виборах, повідомляє місцеве видання "Траса Е-95".

Так, за результатами підрахунку голосів на 254 дільницях (загалом в Одесі 362 дільниці) Труханов набрав 53,95%, тобто попередньо здобуває перемогу на виборах мера Одеси відразу в першому турі.

Істотно менший результат (24,07%) наразі фіксується у найближчого конкурента Труханова на нинішніх мерських перегонах Олександра Боровика.

Ще більш скромний результат мають традиційні одеські старожили Едуард Гурвіц - 8,47%, Сергій Ківалов - 4,73%, Світлана Фабрикант 2,84% і, зрозуміло, Дарта Вейдера - 1,56%.

Як повідомлялося за підсумками обробки 25% бюлетенів, Труханов лідирує на виборах у мери Одеси за результатами підрахунку 25% бюлетенів.

Зазначимо, що Геннадій Труханов - персона в Одесі досить публічна і при цьому трохи неоднозначна через насамперед яскраво виражену проросійську риторику. Зокрема, відомий "застереженнями по Фрейду": на одному із засідань сесії міськради на початку року назвав українську національну валюту рублем. Більш того, згідно з лютневими повідомленнями місцевих ЗМІ, Труханов, будучи кандидатом на пост мера Одеси і екс-членом "Партії регіонів", фракцію якої очолював у міськраді, був громадянином Російської Федерації.

Крім того, стали відомі інші підсумки місцевих виборів в Одеській області. Так, за даними джерела "Траси Е-95" в одному з партійних штабів, що мають копії протоколів, на виборах мера міста Рені на півдні регіону за підсумками обробки 100% бюлетенів переміг 44-річний місцевий підприємець Ігор Плехов, набравши 33% голосів виборців.

На другому місці чинний мер Сергій Колевич з результатом близько 25% голосів. Раніше він звинуватив свого опонентаприкутого із 16 років до інвалідного візка після важкої травми хребта в ДТП, у контрабанді, проте не навів доказів. Слід зауважити, що 44-річний бізнесмен Плехов, який розпочинав з контейнера на ринку, а нині володіє кількома продуктовими магазинами та кафе в Рені, про намір балотуватися на пост мера Рені заявив рік тому.