ua en ru

В БПП зробили заяву за підсумками виборів в Кіровограді

В Кіровоградській партійній організації БПП обурені фактами підкупу голосів на деяких виборчих дільницях міста, які факти були зафіксовані на виборчих дільницях №350861 і №350867, де спостерігалася аномально висока явка виборців по відношенню до середньої по місту, а розриви між кандидатами досягали 50%, коли в середньому по місту такі розриви коливаються в межах 10%. У зв'язку з цим міська організація політсили зробила офіційну заяву, передають українські ЗМІ.

"Наш кандидат переміг в абсолютній більшості виборчих округів і виборчих дільниць міста. Він здобув впевнену перемогу в Ленінському районі міста і в селищі Новому, де вже остаточно встановлені результати виборів, але ми з жалем змушені констатувати, що в найбільшому районі міста, Кіровському, і всього на декількох ділянках нашим конкурентом була організована повноцінна система підкупу голосів виборців , яка "надійно" дає результат вже не перші вибори", - йдеться в заяві.

За даними партії, протягом дня на виборчих дільницях №350861 і №350867, на відміну від інших дільниць, спостерігалося збільшення явки, а також прихід груп виборців.

"На дільниці №350861 нашими спостерігачами був зафіксований факт, коли член ДВК від нашого конкурента виписувала виборців, які ще не прийшли голосувати, в окремий список і намагалася передати його голові ДВК також від нашого опонента. На виборчій дільниці №350867 ми зафіксували масові факти незаконного голосування. Зокрема, передача бюлетенів для голосування третім особам", - зазначили в БПП.

З відповідними скаргами міська організація звернулася в Кіровську районну територіальну виборчу комісію, однак, за її даними, члени комісії пішли шляхом організації повторного перерахунку на скандальних ДВК, а не реагування на факти підкупу.

"На нашу думку, повторний перерахунок бюлетенів не може підтвердити або спростувати системний підкуп, який мав місце на цих ДВК, тому наша юридична команда звернулася до суду з відповідними позовами, щоб визнати результати голосування на цих дільницях недійсними. Таке право нам гарантує Конституція і Закони України. І навіть незважаючи на величезний тиск на суд з боку спонсорів нашого конкурента, Кіровський районний у місті Кіровограді суд у своїй постанові визнав факти незаконного голосування на ДВК №350867. Однак наші позовні вимоги не були задоволені в повному обсязі, тому нині згідно з чинним законодавством ми подаємо апеляцію на це рішення і сподіваємося на справедливий і неупереджений судовий процес", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 15 листопада 2015 в місті Кіровограді відбувся другий тур виборів Кіровоградського міського голови. У ньому взяли участь висуванець від політичної сили "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Андрій Райкович та самовисуванець Артем Стрижаков.