ua en ru

День Європи: програма заходів у Києві

День Європи: програма заходів у Києві Фото: День Європи 2018 (facebook.com/ShepetivkaCityCouncil)

Афіша заходів на День Європи 2018 у Києві

День Європи в Україні відзначається на вихідних 19-20 травня. Куди піти і де відзначити свято в столиці, програма заходів і розваг - в матеріалі Styler.

Афіша Дня Європи 2018 у Києві

Щорічно у третю суботу травня українці відзначають День Європи. Заходи, присвячені святу, традиційно проходять в столиці і багатьох містах країни. В цьому році в програмі святкування - цікаві фестивалі, акції, розважальні та спортивні заходи для всієї родини.

Kyiv Lights Festival протягом 18-20 травня проходитиме на Поштовій площі. На міжнародному фестивалі світла і медіа-мистецтва будуть представлені роботи дизайнерів і художників з 23 країн. У програмі заходу конкурси 3D-відеомапінгу, віджеїнгу, світлових інсталяцій.

На День Європи пройде Kyiv Lights Festival Фото: На День Європи пройде Kyiv Lights Festival (facebook.com/KyivLightsFestival)

Видовищне дійство, коли 3D-зображення оживатимуть на будівлі, буде проходити біля Річкового вокзалу. Також світлові інсталяції прикрасять Андріївський узвіз, майданчик перед Національним музеєм історії України, вулицю Сагайдачного. 18 травня відбудеться відкриття фестивалю. 19 травня з 21:00 до 23:00 пройде презентація конкурсних робіт 3D-відеомапінгу. 20 травня 21-23:00 - фінал фестивалю з представленням 10 кращих робіт минулого року

19 травня в Києві вже в 12-й раз відбудеться масштабний спортивний захід "Всеукраїнський велодень". Місцем старту пробігу київських велосипедистів стане Європейська площа. О 10:00 велосипедисти колонами почнуть рух центральними вулицями столиці. Пробіг фінішує в парку Дружби народів (Муромець). Однак на цьому святкування не закінчиться. У програмі Велодня - конкурси, велоквест, "антиперегони", також буде працювати дитяча зона.

День Європи 2018 у Києві відзначать "Велоднем" Фото: День Європи 2018 у Києві відзначать "Велоднем" (facebook.com/Bikeday.Kiev)

До Дня Європи 2018 19-20 травня на Контрактовій площі відбудеться ярмарок "Київські Контракти". Організатори обіцяють відродити легендарний ярмарок, який проходив на Подолі з кінця 18-го до 30-х років 20-го століття. Відвідувачі зможуть придбати продовольчі товари, одяг, предмети декору, хенд-мейд вироби. Також заплановані майстер-класи з гончарства, вишивки. На ярмарку відбудеться виступ музикантів, літературні читання, театральні та кінопокази.

Ярмарок "Київські Контракти" пройде на Подолі 19-20 травня Фото: Ярмарок "Київські Контракти" пройде на Подолі 19-20 травня (facebook.com/ufest.in.ua)

Велика кількість українських зірок, а також зарубіжні музиканти виступлять 19 травня на Троїцькій площі. Тут о 18:00 розпочнеться концерт "Ліга зірок", організований каналом "Україна". На сцену вийдуть Оля Полякова, MONATIK, група THE HARDKISS, Сергій Бабкін, Даша Астаф'єва, учасник Євробачення 2018 від України MELOVIN, DILEMMA, Rumberos. Хедлайнером вечора стане британський виконавець John Newman. Вхід на концерт безкоштовний.

Концерт "Ліга зірок" відбудеться 19 травня Фото: Концерт "Ліга зірок" відбудеться 19 травня (facebook.com/kanalukraina)

На Пейзажній алеї в День Європи 19 травня пройде фестиваль "День вуличної музики". Захід відбувається вже п'ятий рік поспіль. Одночасно з фестом в Києві концерти вуличних музикантів пройдуть ще в 50 містах України. Групи будуть виступати наживо на 3 основних локаціях з 12:00 до 22:00. Також на Пейзажній алеї встановлять тенти від сонця і дощу, працюватимуть фуд-корти.

День вуличної музики 19 травняФото: День вуличної музики 19 травня (facebook.com/streetmusicday)

До Дня Європи в Києві на Співочому полі 19-20 травня відбудеться Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості "Світ в твоїх долонях".

20 травня у Київському університеті ім. Б. Грінченка пройде присвячений святу фестиваль "Розвиток науки в умовах євроінтеграції".

День Європи в Україні (video.rbc.ua)