ua en ru

ДНР/ЛНР пропонують Україні провести місцеві вибори 21 лютого 2016 р

ДНР/ЛНР пропонують Україні провести місцеві вибори 21 лютого 2016 р Фото: Владислав Дейнего

Самопроголошені "республіки" підготували якийсь "план-графік реалізації домовленостей мінських

Самопроголошені "Донецька народна республіка" (ДНР) і "Луганська народна республіка" (ЛНР) пропонують Україні провести місцеві вибори на Донбасі 21 лютого 2016 р. З такою пропозицією так звані "республіки" сьогодні звернуться до підгрупи тристоронньої контактної групи в Мінську, передає "ЛуганскИнформЦентр".

"Всі нормативні акти, передбачені Комплексом заходів, повинні бути узгоджені з представниками республік і можуть бути прийняті у запропоновані терміни. Виходячи з цього, ми прорахували дату проведення місцевих виборів на Донбасі - 21 лютого 2016 року", - йдеться в заяві представника ЛНР на переговорах Владислава Дейнего.

За його словами, представники ДНР і ЛНР підготували "план-графік з адекватними термінами виконання кожного пункту політичної частини Комплексу заходів", які сьогодні буде запропоновано політичної підгрупи.

"Він підготовлений на основі чинного законодавства України та регламенту Верховної Ради України, а також норм БДІПЛ ОБСЄ", - підкреслюється в повідомленні.

Зазначається, що в разі реалізації представленого плану сторони зможуть повністю забезпечити виконання політичних пунктів Комплексу заходів в частині внесення змін до Конституції України, які передбачають закріплення постійного характеру особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей, ухвалення закону про місцеві вибори в окремих районах, проведення амністії учасників подій на Донбасі з обох сторін, також скасування АТО і зняття економічної блокади".

Нагадаємо, раніше в ДНР призначили місцеві вибори 18 жовтня, а в ЛНР - 1 листопада. При цьому легітимні вибори на Донбасі за українським законодавством відбудуться 25 жовтня.