ua en ru

В Донецькій обл. майже 70% виборців не зможуть проголосувати

В Донецькій обл. майже 70% виборців не зможуть проголосувати Фото: місцеві вибори в Україні

Загальна кількість виборців у Донецькій області становить 3 млн 306 тис. 745 людей

На підконтрольній Україні території Донецької області, де проходять місцеві вибори, 70% виборців не зможуть проголосувати. Про це повідомив виконавчий директор Донецької обласної організації ВГО Комітет виборців України Сергій Ткаченко, йдеться у повідомленні прес-служби КВУ.

Так, повідомляється, що загальна кількість виборців у Донецькій області (включно з окупованою територією) становить 3 млн 306 тис. 745 людей.

"Орієнтовна кількість виборців на окупованій території Донецької області, де вибори не проводяться 1 млн 872 тис. 743 осіб (56,6% виборців Донецької області) осіб. Орієнтовна кількість виборців у прифронтовій зоні на підконтрольній Україні території Донецької області, де вибори не проводяться 343 тис. 564 осіб (10,5% виборців Донецької області) людей. Орієнтовна кількість виборців у Маріуполі і Красноармійську, які не проголосують 25 жовтня - 402 тис. 5 виборців, що становить 12,16% загальної кількості виборців Донецької області та 36,9% виборців на підконтрольній Україні території Донецької області, де місцеві вибори проходять", - розповів він.

Також, за словами Ткаченка, на підконтрольній Україні території Донецької області 839 звичайних і спеціальних дільниць. Серед них 41 спеціальна дільниця (лікувальні заклади). На підконтрольній Україні території Донецької області, де місцеві вибори проходять, до виборчих списків внесено 1 млн 90 тис. 438 виборців. Серед них 2 тис. 272 виборці на спеціальних дільницях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харкові на одній з дільниць немає виборців.