ua en ru

Експерт: У Херсоні влада блокує участь у виборах головного претендента на посаду мера

Невиконання міськвиборчкомом Херсона рішення судів про реєстрацію Володимира Сальдо кандидатом у мери є політичним рішенням, прийнятим на догоду місцевій владі. Таку думку висловив голова правління Комітету виборців України Олексій Кошель.

За його словами, дії Херсонської міської виборчої комісії, яка послідовно відмовляється виконувати рішення судів про реєстрацію кандидата від "Нашого краю", є класичним прикладом ухвалення політично-вмотивованих рішень.

"Голова комісії у жодному разі не може тлумачити рішення суду, відмовляючись його виконувати. Те, що ми бачимо, показова неповага до закону і підміна діяльності міськвиборчкому політичною діяльністю. Можна говорити про те, що міськвиборчком підігрує місцевій владі, не виконуючи рішення суду", - зазначив Олексій Кошель.

У свою чергу політичний експерт Олексій Голобуцький вважає, що відмова у реєстрації Володимира Сальда спрямована на те, аби "вибити" його на певний час з виборчої кампанії.

"Гадаю, виборча комісія одразу знала, що у підсумку Сальда зареєструють. Однак він вже два тижні не може вести активну передвиборчу кампанію, оскільки вимушений ходити по судах", - вважає експерт.

На думку Олексія Голобуцького, такі дії міськвиборчкому зумовлені високим рейтингом Володимира Сальда у місті та намаганням хоч щось зробити задля його зниження.

Нагадаємо, як повідомлялось, Херсонська міська виборча комісія вчергове не виконала рішення суду та не зареєструвала Володимира Сальдо кандидатом на посаду міського голови від "Нашого краю". У політичній партії вже звернулися до Центральної виборчої комісії з проханням напряму ухвалити рішення про реєстрацію Володимира Сальдо кандидатом у міські голови Херсону. Також "Наш край" звертається до Генпрокуратури України з вимогою відкрити провадження на представників місцевого виборчкому через невиконання рішення суду та зловживання службовим становищем.