ua en ru

Експерт: Партія Ляшка може стати центром об'єднання всіх проукраїнських сил

Радикальна партія Олега Ляшка може стати центром об'єднання всіх проукраїнських сил. Про це у своєму блозі написав політичний експерт Володимир Цибулько.

"Зараз відбувається завершальна фаза революції, яка посіяла величезні очікування від політиків, які замість встановлення справедливості ломонулись приватизувати фінансові потоки. Країна тимчасово втратила частину території, але обставина не змусило політичний клас ні демонополізувати економіку, ні дати зітхнути малому і середньому бізнесу. Головною інтригою є те, хто ж очолить народний протест, оскільки класичної лівої політсили, саме як сили, а не тільки структури з мін'юстським посвідченням, що декларує захист інтересів найманого працівника на сьогодні не спостерігається, тому потенційну силу слід шукати все ж у середовищі парламентських партій, нехай навіть кількісно вони не мають власних фракцій. Отже, вибір тут не особливий - "Батьківщина", РПЛ, "Свобода", "Правий Сектор", "Укроп", - пише експерт.

Між тим Цибулько зазначає, що очоливши "тарифний майдан" Радикальна партія заявила про свою можливість боротися за інтереси громадян і об'єднати навколо себе всі проукраїнські сили.

"Самостійна ініціатива РПЛ з блокади Кабміну під приводом - боротьбою із завищеними тарифами насправді є великим випробуванням для інших політсил, особливо для потенційних партнерів по заявленій Народній Раді. Ляшко і його радикали можуть стати центром об'єднання всіх, кого адмінресурс жорстоко розтоптав на виборах. Головний радикал запустив тривалий сценарій, він загострює дискусію всередині коаліції, а той силовий інструментарій, до якого вдається БПП "Солідарність" і його нові "регіоналівські" союзники в областях рано чи пізно виведуть з коаліції не тільки Тимошенко, але і ліберальну "Самопоміч". Ляшка і його партнерів виштовхнути на лідерські позиції нового протистояння посібникам реваншистів. Чим більше влада буде надавати "колишнім" шансів на реванш, тим більш запеклим і принциповим буде ставати суспільство, і нових лідерів в цьому протистоянні буде робити ще більш непримиренним", - резюмував політичний експерт.