ua en ru

Експерт: влада повинна серйозно розібратися у фальсифікаціях в Дніпропетровську

Влада повинна серйозно розібратися у фальсифікаціях в Дніпропетровську. Таку думку висловив політичний експерт Андрій Золотарьов, передає 112-Україна.

"Соціологічні дослідження говорять про те, що кандидати йшли з невеликою перевагою Олександра Вілкула. Але Філатов скупив відсутні голоси, завдяки чому він отримав перемогу. Я вважаю, що вибори показали: підкуп і політична корупція - ефективний чинник", - заявив Золотарьов.

Наголошується, що міжнародні офіційні спостерігачі з Німеччини, Великобританії, Польщі та Чехії повідомили в Центральну виборчу комісію про факти масштабного підкупу виборців під час другого туру виборів мера Дніпропетровська. В даний час готується відповідна резолюція Європарламенту.

Андрій Золотарьов підкреслив, ситуація становить загрозу навіть для самого президента.

"Порошенку потрібно задуматися про те, що представники "школи прикладної конфліктології" можуть зробити дублікати печаток і поставити питання про те, що і президент у нас несправжній. Технології рейдерства, коли за допомогою залякування, обману і підкупу отримують результат в бізнесі, перенесені в політику. Бориса Філатова можна привітати з вдалим придбанням" і висловити глибокі співчуття дніпропетровцям. У них буде багато видовищ, але, здебільшого, невеселих", - підкреслив Золотарьов.

У коментарі ЗМІ депутат Дніпропетровської міської ради, член фракції "Опозиційний блок" Сергій Суханов заявив: "Вибори мера Дніпропетровська відбувалися з грубими порушеннями. Зокрема, була масова скупка голосів виборців. Про це кажуть городяни, це підтвердили і міжнародні спостерігачі. Європейці заявили, що було скуплено до 80 тисяч голосів. Вони також підкреслили, що вже найближчим часом масовий підкуп Філатовим виборців у Дніпропетровську буде обговорюватися в Брюсселі та Берліні. Вже готується відповідна резолюція Європарламенту. Це питання отримає відповідну оцінку в Європі".