ua en ru

Екзит-поли в Маріуполі: Бойченко лідирує на виборах

Екзит-поли в Маріуполі: Бойченко лідирує на виборах Фото: Вадим Бойченко

На другому місці - Максим Бородін

За даними екзит-полу компанії Research & Branding Group, самовисуванець Вадим Бойченко лідирує на виборах міського голови Маріуполя. Про це повідомила прес-служба компанії в Facebook.

Згідно з даними екзит-полу виборці Маріуполя проголосували наступним чином:

Вадим Бойченко (71,7%)

Максим Бородін (9,5%)

Юрій Тернавський (7,2%)

Статистична похибка вибірки не перевищує ±2,5%. Вибірка склала 2 тисячі респондентів на 40 виборчих дільницях.

Під час проведення екзит-полу застосовувалася методика "таємний опитування" - интервьюэр пропонував виборцю, який вже проголосував, прийняти участь в опитуванні. При згоді давав 2 бюлетені (з виборів депутатів міської ради та виборів міського голови); виборець таємно вказував, за яку партію або кандидата він віддав свій голос і розміщував заповнені бюлетені в спеціальний бокс.

Дані екзит-полу телеканалів Маріуполя (за замовленням ТРКК "Сигма", ТРО "МТВ") майже збігаються з екзит-полом Research & Branding Group. Так, Бойченко набрав 72,9%, Тернавський - 9%, Бородін - 8,4%. Вибірка склала 13 тис. респондентів на 120 виборчих дільницях. Статистична похибка не перевищує ±3%.

Екзит-поли в Маріуполі: Бойченко лідирує на виборах

Фото: екзит-пол маріупольських телеканалів

Зазначимо, Вадим Бойченко є директором з персоналу та соціальних питань на ММК ім. Ілліча, який входить в холдинг "Метінвест" Ріната Ахметова. На вибори йшов як самовисуванець.

Нагадаємо, явка на місцевих виборах в Маріуполі станом на 18:00 склала 34,6%.

Поліція Маріуполя станом на 17:00 зареєструвала 46 повідомлень про порушення в ході голосування.

Однак начальник ГУ Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін заявив, що в Маріуполі більшість виборчих дільниць відкрилися без запізнення, а напередодні співробітники поліції Донецької області забезпечили збереження виборчих бюлетенів.