ua en ru

"ФОМ-Україна": В першому турі на виборах мера Дніпропетровська лідирує Вілкул

Згідно з даними екзит-полу, який провела соціологічна компанія Фонд громадської думки ("ФОМ-Україна"), за Олександра Вілкула на виборах мера Дніпропетровська проголосувало 37,2% виборців, за Бориса Філатова - 34,5%. Такі цифри на прес-конференції в Дніпропетровську відразу після закриття виборчих дільниць о 20:00 озвучив генеральний директор соціологічної компанії "ФОМ-Україна" Олександр Бухалов, передають українські ЗМІ.

За його словами, явка виборців на місцевих виборах 25 жовтня у Дніпропетровську склала 41%.

"Такі дані опитування дають всі підстави вважати, що Дніпропетровськ чекає другий тур виборів, в який і виходять Вілкул та Філатов", - повідомив соціолог і зазначив, що другий тур повинен відбутися 15 листопада.

Також Бухалов повідомив, що за даними екзит-полу, 32,8% на виборах до міськради отримав "Опозиційний блок", а "Укроп" - 29,9%.

"ФОМ-Україна" - соціологічна компанія, що спеціалізується на проведенні соціологічних опитувань, маркетингових досліджень і екзит-полах.

Компанія брала участь у проведенні екзит-полу на парламентських виборах у Верховну Раду в 2006 р. У 2010 р. проводила екзит-пол на виборах мера м. Черкаси на замовлення черкаської телерадіокомпанії ВІККА. Проводила екзит-пол на президентських виборах 2010 р. за замовленням телеканалу "Інтер" спільно з компаніями Ukraine Sociology Service і "Соціс".

Олександр Бухалов очолює ТОВ "Фонд громадської думки-Україна" ("ФОМ-Україна") з 2005 року.