ua en ru

Голова КВУ: в українських реаліях дебати дійсно перетворюються в ще одну технологію

В Україні передвиборні дебати стали перетворюватися на ще одну політичну технологію. Таку думку висловив керівник Комітету виборців України Олексій Кошель напередодні фінальної частини кампанії з виборів до органів місцевого самоврядування в інтерв'ю газеті "Факти і коментарі".

У ході виборчої кампанії в Україні, за словами Олексія Кошеля, дебати, які проводилися між кандидатами в мери, в основному були присвячені взаємним звинуваченням опонентів, вкиданню компромату, рекламі загальнонаціональних проектів і проблем, а не питанням життя громади.

"Я це пов'язую, на жаль, з використанням політичних технологій. У мене складається враження, що в українських реаліях дебати дійсно перетворюються в ще одну технологію, частиною якої є і звинувачення суперників у відмові від їх проведення з подальшим роздуванням цієї теми в мас-медіа", - зазначив голова Комітету виборців України.

У той же час експерт підкреслив, що сам особисто є прихильником дебатів у будь-якому форматі і віддає перевагу американському або канадського досвіду їх проведення, коли кандидати дискутують на теми, присвячені окремим аспектам функціонування муніципальної влади, і не роблять популістських заяв.