ua en ru

ТВК Центрального району Миколаєва буде підраховувати голоси виборців вручну

ТВК Центрального району Миколаєва буде підраховувати голоси виборців вручну Фото: ТВК Центрального району Миколаєва

Програма підрахунку голосів дала збій, голова ТВК, виявивши факт невідповідності електронних баз, звернувся до СБУ

Голоси виборців в територіальній виборчій комісії (ТВК) Центрального району Миколаєва буду підраховувати вручну. Про це повідомив голова ТВК Центрального району Володимир Лесняков, повідомляє видання "Преступности.НЕТ".

"Для того, щоб волевиявлення городян було зафіксовано належним чином, проводиться більш складна, рутинна і застаріла процедура складання протоколу за фактом протоколів з мокрими печатками. Питань до самої первинної документації ні в кого немає. Порушень в голосуванні немає, є проблема в електронній обробці даних . Тобто доведеться це робити вручну", - заявив він.

Як повідомляється, в ТВК Центрального району Миколаєва під час внесення інформації про результати голосування за мера в електронну базу програма, задіяна для збору і підрахунку голосів, дала збій.

За словами Леснякова, виявивши факт невідповідності електронних баз, згідно закону, повідомив співробітникам Служби безпеки України про наявність помилок.

"Я не знаю, як це називається, я не фахівець в ІТ-технології. Я як голова комісії не можу довіряти електронним відомостями, які дають підсумкові дані нашої комісії. Я повідомив у відповідні органи про таку проблему, вони прислали експерта, який не є співробітником СБУ, а є експертом в ІT-технологіях, який допомагає нашому технічному працівнику з'ясувати, де, за яких обставин, могла виникнути помилка", - пояснив Лесняк.

Як повідомляється, на даний момент розглядається версія, що в самій по собі програмі, яка була розроблена для збору інформації, її акумуляції та потім для передачі в остаточному вигляді виникли так звані баги.

"Трошки погано зробили прогу, яка дала збій", - сказав Лесняк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до ТВК Центрального району Миколаєва прийшли співробітники СБУ.