ua en ru

Міськвиборчком Кременчука блокує розгляд судом справи про незаконність рішень комісії

Міськвиборчком Кременчука блокує розгляд Полтавським окружним адміністративним судом позову про незаконність його рішень щодо кандидата на посаду Кременчуцького міського голови Ірини Дроздової, передають "Известия".

Як зазначається, кандидат Дроздова подала позов до Полтавського адмінсуду з вимогою скасувати рішення Кременчуцького міськвиборчкому про винесення їй попередження за нібито допущені порушення порядку розміщення агітаційних банерів.

Але, за даними видання, суд не має можливості розглянути питання по суті, тому що Кременчуцька міська виборча комісія зволікає з виконанням вимог суду і не надає витребувані судом документи. Через це на судовому засіданні, яке розпочалося об 11.00 23 жовтня, двічі було оголошено перерву - спочатку до 16.00, а потім - до 10.00 24 жовтня.

Підкреслюється, що на минулих місцевих виборах 2010 року у Кременчуці міськвиборчком прийняв не засновані на законі рішення про попередження, а потім і про зняття з виборів кандидата на посаду мера Олега Бабаєва.

Після того, як Олег Бабаєв оскаржив ці рішення в суді, він був відновлений в статусі кандидата. Він продовжив участь у виборах і переміг, набравши 42,34% - майже у півтора рази більше, ніж його головний конкурент.